Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία της Ένωσης Νοτιοανατολικής για υπερεργασία των αστυνομικών της Υ.Α.Ν.Α.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ζητά να δοθούν δύο ρεπό σε όσους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συμμετείχαν στην επιχείρηση της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

Ο εργασιακός μεσαίωνας καλά κρατεί. Από τους εγκληματίες/δυνάστες των λευκών περιλαιμίων, έχουμε τους σύγχρονους. Μόνο καταδυναστευτική, εγκληματική και επιπόλαιη μπορεί να χαρακτηριστεί η επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την Δ.Α.Α., την Πέμπτη 28/02/2019 στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ένωσή μας, έγινε αποδέκτης καταγγελιών για ερασιτεχνική οργάνωση της επιχείρησης και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, σε σημείο που τους έφερε στα όρια των βιολογικών τους αντοχών και ορίων. Ειδικότερα η Ένωσή μας, καταγγέλλει το γεγονός πως οι συνάδελφοί μας, εργάστηκαν για είκοσι δύο (22) ώρες συνεχόμενα, από την 11:00 ώρα της Παρασκευής 01/03/2019 έως και την 09:00 ώρα του Σαββάτου. Τέτοιες αναίσχυντες συμπεριφορές, εκ μέρους της Διοίκησης, δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη Αστυνομία.

Καλό το «φαίνεσθαι», λείπει όμως η «ουσία». Η Ένωσή μας, καταδικάζει την υπερεργασία των συναδέλφων μας, για τους οποίους όπως ενημερωθήκαμε, δεν υπήρξε μέριμνα αντικατάστασης αυτών, από άλλη βάρδια. Επιπροσθέτως, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την σίτισή τους, παρόλο που υπήρχε για τους κρατουμένους.

Το χειρότερο όλων είναι το γεγονός πως, αν και η Δ.Α.Α. γνώριζε από την Πέμπτη 28/02/2019 για την έκταση της επιχείρησης, καθώς και των όγκο των συλληφθέντων, εντούτοις δεν φρόντισε εγκαίρως να ενημερώσει την Υ.Α.Ν/Α.Α. προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος προγραμματισμός και η δέουσα προσοχή στην κατανομή του προσωπικού για την ενίσχυσή της Δ.Α.Α.

Αντιθέτως οι συνάδελφοι μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές ενημερώσεις και αλλαγές, ενημερώθηκαν οριστικά για το ωράριο εργασίας τους και τον τόπο εκτέλεσης της Υπηρεσίας τους, αργά το βράδυ της Πέμπτης 28/02/2018, σχεδόν τα μεσάνυχτα, όπως μας ενημέρωσαν.

Το χειρότερο όλων, όπως ενημερωθήκαμε, είναι το γεγονός πως η Δ.Α.Α. είχε μεριμνήσει για την αντικατάσταση των Αξιωματικών, χωρίς να έχει φροντίσει αντίστοιχα, για το κατώτερο προσωπικό, ενώ παράλληλα, δεν είχε ενημερώσει την Υ.Α.Ν/Α.Α. προκειμένου η ίδια να προβεί στην αντικατάσταση αυτών. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα λυπηρό καθώς αφενός φανερώνει μια σαφή διάκριση μεταξύ των Αστυνομικών σε ανώτερους και κατώτερους, αφετέρου αποδεικνύει πως το μόνο που ήθελαν ήταν να «γίνει η δουλειά τους». Τέτοιες αντιλήψεις και νοοτροπίες πέραν του ότι είναι αναχρονιστικές, προσβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και μετατρέπουν το λειτούργημά τους σε πελατειακή διαδικασία προς εξυπηρέτησε προσωπικών αλλότριων συμφερόντων.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως ο αστυνομικός είναι άνθρωπος και έχει ανάγκες, όρια και αντοχές. Είναι απολύτως παράλογο και εγκληματικό να αφήνουμε τους αστυνομικούς να εκτελούν Υπηρεσία φύλαξης και συνοδείας κρατουμένων για είκοσι δύο (22) ώρες. Είναι λογικό πως, αν μετά από τόσες ώρες, γίνει μία προσπάθεια απόδρασης ή μια συμπλοκή, οι συνάδελφοι, δεν θα έχουν το κουράγιο να ανταπεξέλθουν. Μετά όμως τις ευθύνες θα τις ρίχνουν σε αυτούς, παρόλο που η ηθικός αυτουργός είναι άλλος. Μετέπειτα, οι πραγματικοί υπαίτιοι, θα τους «στήσουν στο τοίχο» χωρίς έλεος…

Η Ένωσή μας, καταδικάζει αυτήν την απαράδεκτη στάση της Δ.Α.Α. και στηρίζει τους συναδέλφους. Άμεσα θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται για την ταλαιπωρία, ψυχική και σωματική των συναδέλφων μας.

Η Ένωσή μας ζητά την άμεση χορήγηση, δύο (2) ημερήσιων αναπαύσεων σε όλο το προσωπικό που συμμετείχε, άμεσα ή έμμεσα στην επιχείρηση.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια