''Η Αστυνομία και μπορεί και...θέλει, αλλά...''


ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ

1-ος Γενικός Γραμματέας Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Πρώην πρόεδρος ΄Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

 

.-Δε γνωρίζω τους λόγους της κόντρας Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ και του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ.

.-Αυτό που βλέπω είναι η... λειτουργία της Αστυνομίας.

.-26 χρόνια μετά την ...ακούσια απομάκρυνσή μου απ την ΕΛ.ΑΣ,αυτό που βλέπω και βιώνω είναι μια απαξιωμένη στα μάτια του πολίτη...Αστυνομία.

.-Μιας Αστυνομίας που... εξελίγχθηκε μεν,προς το...χειρότερο δε.

.-Απαξιωμένη γιατί πέραν του κατασταλτικού της ρόλου ως μηχανισμού στήριξης του εκάστοτε...κυβερνητικού έργου, ο πραγματικός λόγος για την ύπαρξή της,αυτός της πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος,έχει αφεθεί στην τύχη και στηρίζεται στο φιλότιμο και την ευαισθησία κάποιων... ένστολων.

.-Καλό το... φιλότιμο και η... ευαισθησία,αλλά εδώ χρειάζονται...κανόνες.

.-Οι ευθύνες επ ουδενί δε βαρύνουν το Αστυνομικό προσωπικό,που τα τελευταία ιδία χρόνια είναι ικανότατο και άρτια καταρτισμένο.

.-Η... αναφορά από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του σώματος για... μείωση της εγκληματικότητας,δε μου φαντάζει απλά αστεία.

.-Είναι...αστεία.

.-Και αυτό όχι γιατί το υπάρχον Αστυνομικό προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί στο συνταγματικά θεσπισμένο του ρόλο,αλλά γιατί απλά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία,δεν του αφήνει περιθώριο για την άσκηση αυτού του ρόλου.

.-Το 95% του έργου της Αστυνομίας είναι...πάρεργο.

.-Αυτή η...Αστυνομία δεν είναι η Αστυνομία που οραματίστηκα και ούτε η Αστυνομία που οραματίζονται οι...νυν συνάδελφοί μου.

.-Ακόμη και με... κακή την φυσική ηγεσία και τον...κακό κατ άλλους Αστυνομικό συνδικαλισμό, η Αστυνομία πρέπει κατεπειγόντως να απεγκλωβιστεί από τον πολιτικό εναγκαλισμό των... εκάστοτε κρατούντων.

.-Κατάργηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα...άμεσα.

.-Λειτουργία κάτω από τον έλεγχο Διαρκούς Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής.

.-Διαφορετικά δεν είμαστε μακριά απ το να δούμε...πολλά και χειρότερα.

 


_