Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιο μήνα του χρόνου συμβαίνουν οι περισσότεροι θάνατοι;


Ένας μήνας του χρόνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, πρέπει να θεωρείται ο πιο θανατηφόρος του χρόνου. Ποιος είναι αυτός;

Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο Ιανουάριος και μάλιστα η πρώτη του μέρα, είναι η πιο θανατηφόρα ολόκληρου του έτους. Μάλιστα, φαίνεται πως αν καταφέρει να τη γλιτώσει κάποιος εκείνη τη μέρα, έχει αποφύγει και τους κακούς οιωνούς που τη συνοδεύουν.

Σύμφωνα, όμως, με νέα στατιστικά στοιχεία, ο Μάρτιος, αποδεικνύεται ότι είναι και αυτός ένας από τους πιο θανατηφόρους μήνες του έτους.

Το «ημερολόγιο θανάτου» που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες δείχνει ότι πάνω από 221.000 θάνατοι συνέβησαν το Μάρτιο τα τελευταία πέντε χρόνια στη Βρετανία, γεγονός που αντιστοιχεί στο 9% του συνόλου των 2,4 εκατομμυρίων θανάτων ολόκληρου του έτους.

Γι’ αυτό, οι ειδικοί συνιστούν περισσότερη προσοχή, καθώς, όπως αποδεικνύεται, ο Μάρτιος είναι ο πιο «επικίνδυνος» μήνας.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής της Βρετανίας αναγνωρίζουν τον Ιανουάριο ως τον πιο θανατηφόρο μήνα με σχεδόν 50% περισσότερους θανάτους από τον πιο «ασφαλή» μήνα, τον Αύγουστο. Ο καλοκαιρινός μήνας, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από 31 μέρες, αντιπροσωπεύει μόλις το 7,4% των θανάτων ολόκληρου του έτους.

Ο Φεβρουάριος, παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερες μέρες από τους υπόλοιπους μήνες, είναι ο δεύτερος πιο θανατηφόρος μήνας. Πάνω από 216.000 άτομα πέθαναν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου την τελευταία πενταετία στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Πηγή: healthview.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια