Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτή η δασκάλα έκοψε τα μαλλιά της για να βοηθήσει μια 5χρονη μαθήτριά της!



Έναν όμορφο τρόπο για να βοηθήσει μια 5χρονη μαθήτριά της, βρήκε η Σάνον Γκριμ, δασκάλα σε νηπιαγωγείο του Τέξας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η δασκάλα διαπίστωσε ότι οι συμμαθητές της 5χρονης μαθήτριας την κορόιδευαν για τα κοντά μαλλιά της. Αποφάσισε κι εκείνη να κόψει τα μαλλιά της και να κάνει το ίδιο αντρικό κούρεμα του κοριτσιού.

Η δασκάλα είχε παρατηρήσει ότι η μικρή Πρισίλα ήταν πραγματικά λυπημένη, σχεδόν καταθλιπτική, όπως δήλωσε. Όταν ερχόταν στο σχολείο, τα υπόλοιπα παιδιά τής έλεγαν ότι μοιάζει με αγόρι. Η μικρή κατέληξε να φοράει ακόμη και καπέλο, για να μη φαίνονται τα μαλλιά της. «Έκλαιγα γιατί σκεφτόμουν ότι το σχολείο δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό», είχε πει η μικρή Πρισίλα.

Η δασκάλα της αποφάσισε να αναλάβει δράση και να κόψει και τα δικά της μαλλιά. «Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τρόπο να δείξω στα παιδιά ότι μπορεί κανείς να κάνει ό,τι θέλει με την εμφάνισή του και να παραμένει αληθινός στον εαυτό του, από το να κόψω η ίδια τα μαλλιά μου», ανέφερε σε ανάρτησή της η Γκριμ. Η δασκάλα αγόρασε και κοκαλάκια για τα μαλλιά της και της Πρισίλα.


Στο σχολικό συμβούλιο, η Πρισίλα έδωσε στη δασκάλα της ένα μετάλλιο, επειδή ήταν η «ηρωίδα» της σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για εκείνη. Αντίστοιχα, η δασκάλα έθεσε την Πρισίλα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου μαθητή του μήνα, χάρη στο θάρρος που ανέδειξε.

Παρόλο που της λείπουν τα μακριά μαλλιά της, όπως ανέφερε, αυτή η εμπειρία τη βοήθησε να καταλάβει πώς αισθάνεται η Πρισίλα. Ο γιος της, της είπε ότι μοιάζει με κορίτσι κι έτσι απέκτησε μεγαλύτερη ενσυνείδηση, με το νέο της κούρεμα.

«Κάποιες φορές χρειάζεται να το βιώσει κανείς (για να καταλάβει). Πρέπει να είσαι σε θέση να διδάξεις στα παιδιά αυτές τις αρχές και να τους αποδείξεις ότι είσαι εκεί για εκείνα» ανέφερε η Σάνον.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: valueforlife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια