Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το φωτοστέφανο της Αστυνομίας είναι αγκάθινο

Το αίμα του 16χρονου Νίκου, που χύθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο τις προηγούμενες ημέρες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής στην παραβατικότητα για τους κατοίκους της

ευρύτερης περιοχής, από τη Μικρομάνη και το Πλατύ μέχρι και τα Αρφαρά.
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου οργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν και 12 πρόεδροι χωριών της περιοχής, με θέμα την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στα χωριά τους, το φόβο που βιώνουν οι κάτοικοι, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν.

Ο κόσμος φοβάται να καταγγείλει τις κλοπές και η Αστυνομία δρέπει τις δάφνες της με νούμερα!
Το αίμα του 16χρονου Νίκου, που χύθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο τις προηγούμενες μέρες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής στην παραβατικότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, από τη Μικρομάνη και το Πλατύ μέχρι και τα Αρφαρά.
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου οργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και 12 πρόεδροι χωριών της περιοχής, με θέμα την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στα χωριά τους, το φόβο που βιώνουν οι κάτοικοι, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν.
Τα χωριά της Μεσσηνίας στενάζουν από τις κλοπές και τις διαρρήξεις που συμβαίνουν συνέχεια, ενώ η Αστυνομία μοιάζει αδύναμη να προστατέψει τους απλούς πολίτες από τη μικροεγκληματικότητα. Η μόνη που πραγματικά έχει μειωθεί είναι η βαριά εγκληματικότητα, όμως οι πολίτες μοιάζουν να χάνουν την πίστη τους στην Αστυνομία. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι πολλοί πλέον ούτε καν καταγγέλλουν τα κρούσματα βίας που σημειώνονται σε βάρος τους και σε βάρος των περιουσιών τους.

Δε θέλουν να δώσουν στοιχεία
Θέλοντας να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει ζητήσαμε εγγράφως από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου να μας γνωστοποιήσει για τη Μεσσηνία τον αριθμό των κλοπών που έχουν καταγγελθεί, ανά μήνα, το 2017 και το 2018, καθώς και τον αριθμό όσων έχουν εξιχνιασθεί, επίσης ανά μήνα, για τα δύο αυτά έτη.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου μάς απάντησε ότι οι κλοπές που διαπράχθηκαν στο Νομό Μεσσηνίας το 2017 ήταν 640, ενώ κατά το 2018 καταγράφηκαν 535, επισημαίνοντάς μας ότι υπήρξε μείωση σε ποσοστό 16%!
Από τις 535 κλοπές που διαπράχθηκαν το 2018, εξιχνιάστηκαν 166, δηλαδή περίπου το 70% έμεινε ανεξιχνίαστο!
Τέλος, απορρίφθηκαν τα αιτήματά μας για παροχή στοιχείων ανά μήνα, καθώς και πόσες κλοπές εξιχνιάσθηκαν από τις 640 που καταγγέλθηκαν το 2017!

Αφανής εγκληματικότητα
Το βράδυ της Τετάρτης, στο Αριοχώρι, συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής κάτοικοι, αλλά και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αριοχωρίου, Πλατέος, Άνθειας, Αιθαίας, Μικρομάνης, Αρφαρών, Αγίου Φλώρου, Ανεμόμυλου, Βελανιδιάς, Αλωνίων, Βρωμόβρυσης και Αγρίλου.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο δικηγόρος Στάθης Σταματόπουλος. Όπως τόνισε, αφορμή στάθηκε το τροχαίο με θύμα το 16χρονο Νίκο στη Θουρία, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών θεωρούν πως δεν ήταν ένα απλό τροχαίο. Το αποδίδουν σε κατ’ εξακολούθηση ακραία παραβατική οδηγική συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων.
Αυτό που τονίσθηκε στη συνάντηση είναι η αφανής εγκληματικότητα, όπως τη χαρακτήρισαν, και αναφέρθηκαν σε πάρα πολλά περιστατικά που οι κάτοικοι δεν καταγγέλλουν πια στην Αστυνομία.
Εξήγησαν ότι πολλά θύματα κλοπών και διαρρήξεων δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά, φοβούμενοι αντίποινα από τους δράστες, αλλά και την ταλαιπωρία που θα υποστούν με καταθέσεις και αναβολές δικαστηρίων.
Μάλιστα, πρόεδρος Κοινότητας ανέφερε ότι μέσα σε μια ημέρα έγιναν στο χωριό του πέντε κλοπές και δε δηλώθηκε καμία στην Αστυνομία.
Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την Τετάρτη, οπότε θα υπογραφεί συγκεκριμένο κείμενο διαμαρτυρίας και αιτημάτων, ενώ θα οργανωθεί και παράσταση διαμαρτυρίας σε Αστυνομία και εισαγγελέα.

Της Βίκυς Βετουλάκη


πηγή: tharrosnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια