Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στους 39 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τη γρίπη!


Στους 39 ανέρχονται οι θάνατοι από τη γρίπη, μεταξύ των οποίων και μια 5χρονη στην Κρήτη, αλλά και ένα βρέφος.

Ο αριθμός των νεκρών παρουσίασε αύξηση κατά 20 άτομα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Παρότι το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μιλά επίσημα για 38 νεκρούς, στη λίστα προστέθηκε και ένα ανεμβολίαστο βρέφος με σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν νοσηλευτεί 165 άνθρωποι από όλη τη χώρα, με εύρος ηλικίας από βρέφη έως και ηλικιωμένους 90 ετών.

Λόγω της έξαρσης της γρίπης, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ συνιστά στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, έστω και καθυστερημένα. Παράλληλα, επισημαίνει ότι αν δεν υποτιμάται ο κίνδυνος της γρίπης και αν λαμβάνονται τα κατάλληλα προφυλακτικά μέτρα, τα κρούσματα μπορούν κάθε χρόνο να μειώνονται σημαντικά και μεγάλο ποσοστό των σοβαρών περιστατικών μπορούν να αποφευχθούν.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Απουσία στοιχείων για τον εμβολιασμό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Στο μεταξύ, μία νοσηλεύτρια έχει διασωληνωθεί μετά τις επιπλοκές που εμφάνισε λόγω της γρίπης και παραμένει σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ παραδέχτηκαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, πως δεν έχουν σαφή στοιχεία για τον εμβολιασμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, των επαγγελματιών, δηλαδή, που καλούνται να περιθάλψουν όσους χρειάζονται υπηρεσίες υγείας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που κυριαρχεί η γρίπη και οι δομές υγείας βρίσκονται ούτως ή άλλως στα όριά τους.

Παράλληλα, οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισαν ότι από τα κρούσματα, ένα πολύ μικρό ποσοστό ήταν εμβολιασμένοι παρότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Η γρίπη είναι παγκόσμιο φαινόμενο»  και πρέπει να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε και ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της»,  είπαν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης στην Ευρώπη 30.000 με 40.000 άνθρωποι.


Πηγές: cnn.gr, athensvoice.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια