Υπό κράτηση ένας από τους επτά συλληφθέντες στο συλλαλητήριο

Κρατούμενος στη ΓΑΔΑ θα παραμείνει ο ένας εκ των επτά κατηγορουμένων για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και από
εκεί θα αναμένει την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Πρόκειται για κατηγορούμενο, ο οποίος φέρεται μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Απέλλα» αλλά και εμπλεκόμενος στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Φαβέλα» στο Μικρολίμανο.


Ο εν λόγω κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος καθώς μετά την απολογία του σήμερα στην Ευελπίδων ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να οδηγηθεί ή όχι στη φυλακή. Πλέον, τη διαφωνία αυτή θα λύσει με βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.

Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, απολογήθηκαν σήμερα και άλλοι έξι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.


Οι περισσότεροι πάντως φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, κατά περίπτωση για δυο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα, υποστηρίζοντας στον ανακριτή πως δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και πως συνελήφθησαν πολύ μετά και αρκετά μακριά από τα σημεία που αυτά έλαβαν χώρα.

protothema.gr
_