Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η απολογία του "εγκέφαλου"

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη καθώς απολογούνται σήμερα οι τελευταίοι τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι δεν έχουν
προφυλακιστεί.
Πρόκειται για δυο αδέλφια με καταγωγή από το Ρέθυμνο που διαμένουν στην Αθήνα, έναν ακόμη άνδρα από το Ρέθυμνο που επίσης διαμένει στην Αθήνα, και έναν επιχειρηματίας από το Ρεθυμνο. 
Σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη το Σεπτέμβριο όπου απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία του 46χρονου στον οποίο αποδίδεται με βάση το κατηγορητήριο ότι είχε ηγετικό ρόλο έχοντας τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο ίδιος όπως είπε εργαζόταν χρόνια στην ιδιωτική φύλαξη και εργάστηκε ως προσωπικό ασφάλειας για τους επιχειρηματίες Βαρδινογιάννη και Κοντομηνα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έκανε πολλές δουλείες όπως παρακαδόρος και ντελίβερι. 
Ο 46χρονος παρέμενε ανέκφραστος σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και σήμερα μόνο μίλησε. 
"Τι έχετε να πείτε;" ρωτήθηκε από την έδρα για να απαντήσει "Απολύτως τίποτα". 
Εξαιτίας της βαριάς κρητικής προφοράς του η έδρα τον ρώτησε ευθέως αν ενεπλάκη στην απαγωγή καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες την στιγμή που οι κουκουλοφόροι απήγαγαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη κάποιος ακούστηκε να λέει "Κανείς δεν παθαίνει πράμα". Ο ίδιος το αρνήθηκε σημειώνοντας "επειδή έχω προφορά σημαίνει ότι ειμαι εγώ"; 
Ο 46χρονος ισχυρίστηκε ότι το 2017 δεν κατέβηκε ποτέ στην Κρήτη και ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους όλοι γνωρίζουν που ήταν και τι έκαναν στις 30 Μαρτίου για τον ίδιο δεν έχει αναφερθεί τίποτα. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν τους συμφέρει να πουν που βρισκόταν ενώ γνωρίζουν, επιμένοντας ότι δεν ήταν στην Κρήτη.
Μάλιστα σημείωσε ότι απέφευγε να κατεβαίνει στο νησί καθώς είχε προβλήματα με την γυναίκα του που μένει στο Ρέθυμνο με τα τρια τους παιδιά, καθώς ο ίδιος είχε συνδεθεί με μια Ρωσίδα και έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Έτσι για να αποφεύγει συγκρούσεις όπως είπε δεν επισκεπτόταν την Κρήτη.
Μάλιστα ανέφερε όχι είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα δανείστηκε 10.000 ευρώ για να πληρώσει τα έξοδα της γέννας ενώ πήρε δανεικά 5000 ευρώ από τον συγκατηγορούμενο αδερφό του και επειδή δεν του τα επέστρεψε είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στη σχέση τους. 
Η έδρα επέμεινε στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν εμφανίζει περιουσιακά στοιχεία στο όνομα του, άλλαζε συνεχώς αυτοκίνητα και δεν είχε κινητό με τον 46χρονο να απαντά ότι δεν είχαν βγει τα καλά πακέτα τηλεφωνίας και δεν τον συνέφερε να πάρει τηλέφωνο.
Ο ίδιος σημείωσε "ήξερα ότι με παρακολουθούσε η αστυνομία με είχαν από πίσω από την αρχή είχε βγει φήμη στο χωριό ότι ήμουν ανακατεμένος" .
Πρόσθεσε ότι αν ήταν στην Κρήτη η αστυνομία μπορούσε να το τσεκάρει καθώς ο ίδιος διαμένει σε έναν ήσυχο δρόμο στη Βούλα "απέναντι από δύο ασφαλίτες και κοντά με έναν επιχειρηματία που συνοδεύεται από αστυνομικούς, οι οποίοι κάθε μέρα τον έβλεπαν όταν έβγαινε βόλτα με τη γυναίκα του και το παιδί του". 
Σημείωσε ακόμα ότι στις 2 Οκτωβρίου τον είχαν προσαγάγει στη ΓΑΔΑ και τον είχαν αφήσει, ενώ εξ αιτίας αυτης της εμπλοκής, έχασε μια δουλειά ως διευθυντής προσωπικής ασφάλειας επιχειρηματία. Επίσης λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για Κύπρο για μια άλλη δουλειά ήρθε η κλήση της ανακρίτριας και έχασε και αυτή τη δουλειά. 
Ο 46χρονος ερωτήθηκε επίμονα από την έδρα ποιους κατηγορούμενους ξέρει και σημείωσε ότι είναι πολύ φίλοι με 47χρονο αγρότη και τον 46χρονο ακτιβιστή αλλά και τον 23χρονο Σφακιανό.
Ρωτήθηκε επίμονα για ύποπτο που έχει εμπλακεί σε άλλη υπόθεση απαγωγής τι σχέσεις έχουν και αν το Μάρτιο του 2017 επισκέφτηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον άρρωστο πατέρα του υπόπτου. Ο ίδιος απάντησε ότι ουδέποτε κατέβηκε στην Κρήτη. 
Σημείωσε μάλιστα ότι ο ύποπτος είναι περίεργος άνθρωπος και είχαν επικοινωνία προκειμένου να μεσολαβήσουν οι δυο για άλλους για κάποια χρωστούμενα.
Επίσης τον ρώτησε η έδρα αν έχει κάποιο παρατσούκλι, ο ίδιος είπε ότι τον φώναζαν "Μανέλλη". Η πρόεδρος ρώτησε για άλλο παρατσούκλι, με τον ίδιο να απαντά "Αγαπουλίνι", όπως τον φωνάζει η σύντροφός του. Η έδρα ξαναρώτησε "Μήπως σας αποκαλούσαν Ρώσο λόγω της συζύγου σας;" Η ερώτηση αυτή έγινε συνειρμικά καθώς κάποιοι συγκατηγορουμενοι του ισχυρίστηκαν ότι τους έβαλε στην απαγωγή ένας Ρώσος χωρίς να διευκρινίζουν τίποτα περισσότερο.
Επειδή ο 46χρονος  παρουσιάστηκε από τον τρόπο ζωής του ότι δεν είχε σταθερή δουλειά άλλαζε αυτοκίνητα και κινητα, ασχολούνταν με εμποριες και άλλες διεκπεραιώσεις η έδρα ανέφερε ότι " Ζουσατε με έναν ριψοκίνδυνο τρόπο ζωής" Ο ίδιςο απάντησε αν εννοείτε ριψοκίνδυνο να πηγαίνω στο βουνό να μαζεύω μανιτάρια το δέχομαι σημειώνοντας ότι του ψαρα και του κυνηγου το πιάτο ποτε έχει συναγρίδες πότε παξιμάδια.


cretalive.gr
_