Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα καταλάβεις ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κρυολόγημα;



Μήπως τα χαρτομάντιλα και τα παυσίπονα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες καθημερινότητα;

Μήπως αυτή η κατάσταση έχει κρατήσει παραπάνω απ’ ό,τι άλλες φορές κι έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι μήπως δεν είναι ένα απλό κρύωμα;

Μην ανησυχείς, γιατί θα σου πούμε τώρα αμέσως τα σημάδια ότι δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα, αλλά κάτι παραπάνω! Διάβασε προσεκτικά και σύγκρινε τα παρακάτω με τα συμπτώματα που έχεις εσύ.

Συμπτώματα για πάνω από τέσσερις μέρες

Το κοινό κρυολόγημα τείνει να περνάει από μόνο του σε τρεις- τέσσερις μέρες, όπως λένε οι γιατροί. Ξεκινάει με ξηρό λαιμό που πονάει, συμφόρηση και ρινική καταρροή και στη συνέχεια αναπτύσσεται συνήθως ένας βήχας. Ενώ ο βήχας και η καταρροή μπορεί να κρατήσουν λίγο παραπάνω, τα περισσότερα συμπτώματα θα πρέπει να υποχωρήσουν μετά από τέσσερις ημέρες. Εάν τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο, είναι πιθανό να έχεις κάτι πιο ανησυχητικό, όπως η γρίπη ή η λοιμώδη μονοπυρήνωση. Για να είσαι σίγουρος, κλείσε ένα ραντεβού για το γιατρό σου!

Συμπτώματα που εξαφανίζονται και μετά επιστρέφουν

Αν νόμιζες ότι έχεις αναρρώσει, αλλά τα συμπτώματα επανήλθαν μετά από λίγο, θα μπορούσε να σημαίνει πως έχεις κάτι παραπάνω από ένα απλό κρυολόγημα. Μπορεί αρχικά να είχες κρυολόγημα που να έγινε πνευμονία ή ιγμορίτιδα. Κλείσε, λοιπόν, ένα ραντεβού με το γιατρό σου για να σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Υψηλός πυρετός

Είναι πιθανό να έχεις πυρετό μαζί με ένα κρυολόγημα, αλλά δεν είναι συνηθισμένος ο υψηλός πυρετός. Γι’ αυτό τσέκαρέ το εάν έχεις υψηλό πυρετό που επιμένει ή έχεις για πολλές μέρες χαμηλό πυρετό.


Πονοκέφαλοι συνέχεια

Οι γιατροί σημειώνουν ότι οι έντονοι πονοκέφαλοι, ειδικά αν συνοδεύονται από πυρετό και δυσκαμψία του αυχένα, μπορεί να σημαίνουν ότι έχεις κάτι παραπάνω από ένα απλό κρύωμα. Αν έχεις έντονο πόνο γύρω απ’ τη μύτη, τα μάτια και το μέτωπο, μπορεί να υποφέρεις από ιγμορίτιδα.

Στομαχικά προβλήματα

Η ναυτία, ο εμετός και η διάρροια συνήθως δεν συνοδεύουν τα κοινά κρυολογήματα, έτσι συμπτώματα όπως αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως η γρίπη. Είναι σημαντικό να πάρεις την απαραίτητη ιατρική φροντίδα εάν αντιμετωπίζεις αυτά τα συμπτώματα εδώ και μέρες, ενώ μπορούν να προκαλέσουν και σοβαρή αφυδάτωση.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια