Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαρκής ο εξευτελισμός της ΕΛΑΣ και όλων των ειδικών μονάδων της Αστυνομίας - Toυ Μιχάλη Δημητρίου


Και χθες νέα, διπλή ταπείνωση αστυνομικών. Τους ...έδειραν αντιεξουσιαστές στα Δικαστήρια και ο επικεφαλής αστυνόμος έκανε στραβά μάτια. Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί.

Υφυπουργός ΥΠ. ΠΡΟ-ΠΟ Κατ. Παπακώστα στην Έλλη Στάη: «Έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τα φαινόμενα αυτά. Πρόκειται για αντιδράσεις στα αυστηρά μέτρα που έχουμε λάβει. Πάντως οι αστυνομικοί να εντείνουν τη αυτοπροστασία τους και να φροντίσουν τον εαυτό τους».

 

Διαρκής ο εξευτελισμός της ΕΛΑΣ και όλων των ειδικών μονάδων της Αστυνομίας, που η εικόνα και ο σεβασμός στον ρόλο της επιδεινώθηκε με την νέα πολιτική ηγεσία από τα τέλη Αυγούστου των Όλγας Γεροβασίλη και Κατ. Παπακώστα. Συστηματική, καθημερινή η απαξίωση, η αγανάκτηση των αστυνομικών γιατί χρησιμοποιούνται ως.. παθητικοί στόχοι της βίας και της ανομίας.

 

Χθες, νέα διπλή ταπείνωση, μετά τόσες άλλες καθημερινές. Επίθεση σε αστυνομικούς εξαπέλυσε ομάδα 50 αντιεξουσιαστών έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι δύο πλευρές βρέθηκαν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες αντιμέτωποι για μια υπόθεση του 2012, με τους μεν να είναι μάρτυρες υπεράσπισης και τους δε μάρτυρες κατηγορίες.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης τα πνεύματα οξύνθηκαν και -σύμφωνα με καταγγελίες- οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω» και ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές. Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν επενέβη μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

 

Αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε την επίθεση ως εξής: «Στη δικαστική αίθουσα μας αποκάλεσαν φασίστες, ρουφιάνους και άλλα που δεν λέγονται και ενώ έξω βγήκαμε ομαδικά για να προστατευτούμε, ξαφνικά βγήκαν εκτός του χώρου, συνέχισαν να βρίζουν και άρχισαν να βαράνε έναν συνάδελφο. Τον τραβήξαμε να τον βοηθήσουμε και μας την έπεσαν 50 άτομα. Ευτυχώς υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο και μας έσωσαν».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε ότι αξιωματικός βρέθηκε στο σημείο και θα μπορούσε να κάνει συλλήψεις, αλλά δεν τις έκανε για να εκτονωθεί η κατάσταση. Προτίμησε και αυτός μια παθητική στάση, υπακούοντας σε εντολές άνωθεν.

 

Επίθεση σε περιπολικό που συνόδευε την αποστολή του Ολυμπιακού

 

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον Πειραιά και εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ σε βάρος του περιπολικού. Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο όχημα δεν τραυματίστηκαν. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο περιπολικό. Μια ακόμη περίπτωση επιθετικότητας.

 

ΠΟΑΣΥ για την επίθεση στο Πρωτοδικείο: Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν συγκινείται

 

Την επίθεση εναντίον των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Παράλληλα διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία, όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, των αναγκαίων μέτρων σημειώνοντας πως ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας.

 

Επισημαίνουν δε δηκτικά, πως είναι ολοφάνερο ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι' αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών.

 

Η ανακοίνωσή τους:

 

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει τη σημερινή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας (αυτή τη φορά και μέσα στο χώρο των δικαστηρίων), συμπαραστέκεται σε αυτούς για την απρόκλητη βία που δέχθηκαν και διαμαρτύρεται εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση, για την ανυπαρξία των αναγκαίων μέτρων.

 

Η παρατηρούμενη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δυστυχώς, προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας. Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι' αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;

 

Η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα «φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τα αίτια που τα εκτρέφουν. Είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται...

Επιτέλους, να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.

 

Τέλος, πληροφορούμε τους πάντες ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ζητώντας από την πολιτεία να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του».


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια