Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Oρκίστηκαν οι 245 δόκιμοι αστυφύλακες


Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν χθες, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, διακόσιοι σαράντα πέντε (245) Δόκιμοι Αστυφύλακες της 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2018-2020, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.
Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων), κατά την οποία ορκίστηκαν 163 Δόκιμοι Αστυφύλακες, παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχο Παύλο Δασκαλάκη και το Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Τζουβάνα.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων Μουτάφης.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης των Αρμενίων Χοβανές Σαγντετζιάν, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ο Βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο Πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής Στεπάν Ματεοσιάν, ο Διοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ) Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχης Ε. Μάρκου, ο Διοικητής της 872 Αποθήκης Καυσίμων, Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Καζάσης, ο Διοικητής της 4ης ΜΣΕΠ, Επισμηναγός Φώτιος Καράμπελας, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Δικηγόρου Συλλόγου Ροδόπης.
Ακόμη παρέστησαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, Ταξίαρχος Γεώργιος Γκράνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Περιφερειακού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σταμπουλής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Πυραγός Νικόλαος Κατσιγιαννάκης, άλλοι Αξιωματικοί και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ορκίστηκαν 82 Δόκιμοι Αστυφύλακες και χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.
Στην τελετή παρέστη η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη συνοδευόμενη από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου, Δημήτριος Ρίζος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας Ευαγγελία Λιάσου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι και Προϊστάμενοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας, των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλεις του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, και Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών του νομού Έβρου.
Επίσης παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις τελετές παρέστησαν επίσης το διδακτικό προσωπικό των Τμημάτων, γονείς, συγγενείς και φίλοι των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων.
Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες μεταξύ άλλων συνεχάρησαν τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία τους.
Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια