Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μόλις άρχισε να βγάζει δόντια το μωράκι σας; Τι μπορείτε να κάνετε;


Τα μωράκια σας μπορεί να αρχίσουν να βγάζουν δόντια ήδη από τους 3 μήνες και η έναρξη της οδοντοφυΐας μπορεί να είναι, για τα περισσότερα από αυτά, αρκετά επίπονη.

Το βραδινό κλάμα, ίσως για λίγο καιρό, μπορεί να είναι κάτι που θα ακολουθεί σαν παρενέργεια της όλης κατάστασης, επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth, Οδοντίατρος, Ειδικός Ορθοδοντικός, Tel Aviv University. Τα ούλα γύρω από τα αναδυόμενα δόντια μπορεί να είναι πρησμένα και ευαίσθητα και γενικά να επικρατεί μια δικαιολογημένη γκρίνια.

Πώς να διευκολύνετε τον οδοντικό πόνο του μωρού σας

Δώστε του δαχτυλίδια οδοντοφυΐας ή δαχτυλίδια οδοντοφυΐας τα οποία μπαίνουν στο ψυγείο, συστήνει ο κ. Μάνος. Πότε δεν θα τοποθετήσετε τα δαχτυλίδια οδοντοφυΐας στην κατάψυξη και αυτό γιατί το υπερβολικό κρύο μπορεί να τραυματίσει το στόμα του μωρού σας και να προκαλέσει περισσότερη ενόχληση.

Φαρμακευτική αγωγή

Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε γέλη η οποία δρα στην ανακούφιση του πόνου τρίβοντάς την στα ούλα του μωρού. Στην πραγματικότητα, όμως, τονίζει ο κ. Μάνος, δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, λόγω του ότι το μωρό μπορεί άμεσα να το καταπιεί, με αποτέλεσμα η δραστική του ουσία να μην παραμένει στο στόμα του μωρού και να μην υπάρχει η ποσότητα που είναι απαραίτητη για να δράσει. Επιπλέον, οι παιδίατροι προειδοποιούν ότι τέτοια φάρμακα μπορούν να παρεμποδίζουν την ικανότητα του μωρού να καταπιεί. Συχνά ο παιδίατρος μπορεί να σας προτείνει να του χορηγήσετε μια μικρή δόση ακεταμινοφαίνης ή ιβουπροφαίνης, όπου και θα ανακουφίσουν επί της ουσίας το μωράκι σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οποιοδήποτε φάρμακο χορηγείτε στο μωρό σας, αυτό πρέπει να γίνεται πάντα με τη συναίνεση του παιδιάτρου σας.

Παρενέργειες της οδοντοφυΐας

Όταν τα δόντια του μωρού σας κάνουν την εμφάνισή τους, μπορεί επίσης να έχει μια πολύ μικρή αύξηση της θερμοκρασίας. Αλλά αν η θερμοκρασία του φτάσει τους 38° C ή τους ξεπεράσει, τότε, σύμφωνα με τον κ. Μάνο, η αυξημένη θερμοκρασία δεν οφείλεται στα δοντάκια και θα πρέπει να εξεταστεί από τον παιδίατρό του. Εάν το μωρό σας παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, έμετο ή διάρροια κατά τη διάρκεια οδοντοφυΐας, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για να μάθετε εάν χρειάζεται να δοθεί κάποια θεραπεία.

Κρατώντας τη συνήθη ρουτίνα της νύχτας

Εάν το μωρό σας λόγω της οδοντοφυΐας είναι ευερέθιστο, προσπαθήστε να το κάνετε να νιώσει άνετα, αλλά πάντα να θυμάστε ότι θα πρέπει να τηρείτε τη συνηθισμένη ρουτίνα της κατάκλισης. «Η αλλαγή της ρουτίνας, ακόμη και για μερικές νύχτες, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ύπνου και είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο» καταλήγει ο κ. Μάνος.


Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια