Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρε αρχηγέ της αστυνομίας, κάνατε κρίσεις ως πραγματικός τουρίστας πάνω σε αστυνομική σεζλόνγκ


Την περίοδο που ο νυν αρχηγός της ΕΛΑΣ προσάραξε στα αβαθή και ακίνδυνα για τον ίδιο νερά της ΓΑΔΑ ως βοηθός αττικάρχη, του είχαν κολλήσει ένα παρατσούκλι. Ο
... τουρίστας. Καμία σχέση φυσικά με τον πρωταγωνιστή της χολιγουντιανής ταινίας.


Ως τέτοιος πραγματικά συμπεριφέρθηκε στις κρίσεις των αξιωματικών. Έχοντας πλήρη άγνοια για χωροχρόνο και πρόσωπα, με μοναδικό ξεναγό την εμπάθεια του εγωμονισμού (σολιψισμού) ενός τουρίστα που συνειδητοποιεί ότι αυτοί που τον φιλοξένησαν διαθέτουν πολύ καλύτερα δείγματα γραφής και έργου από το δικό του μικρόκοσμο και και αντί να βαλθεί να βελτιώσει τον ίδιο, καταστρέφει, δηώνει και λεηλατεί στήνοντας τη δική του αψίδα της μισαλλοδοξίας και την ιστορική μνήμη ενός Ηρόστρατου.

Διαβάζοντας τις αποστρατείες και ξεκινώντας από Παπαζαφείρη, Πλουμή, Λυδάκη, Παπασηφάκη, Λασπιά και πολλών ακόμη (συγνώμη από όλους όσοι έχουμε λησμονήσει), αναρωτιέται κανείς τί ακριβώς και ποια κριτήρια πρυτάνευσαν στη σκέψη και στο θυμικό ενός τουρίστα που αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί που τον εντυπωσίασε η ανωτερότητα, αλλά όπως είπαμε αντί να τη μιμηθεί θέλησε να την ξηλώσει τοποθετώντας εαυτόν και αλλήλους στα δικά του χθαμαλά υψομετρικών επιδόσεων επίπεδα.

Κι αυτό γιατί ένας μήνας όλων των παραπάνω, δεν φτάνουν για να κάνουν μία ολόκληρη θητεία και βάλε προσφοράς του Άρη στην αστυνομία. Αλλά αυτός αποδείχθηκε απλώς περισσότερο ραδιούργος. Όταν οι άλλοι έκαναν συλλήψεις και φόρτωναν τις φυλακές με κάθε είδους παράνομους, εκείνος απολάμβανε τα κοκτέιλ της διαπλοκής πάνω στις αστυνομικές σεζλόνγκ, μαζί με πάτρωνες και αφεντικά που τελικά τον χειροτόνησαν κεντηρίωνα, λεγάτο και στο τέλος Καισαρίωνα.



του Γιώργου Καραϊβάζ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια