Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το δεύτερο μεγάλο ανφαίρ του νέου διοικητή της ασφάλειας- Ήταν και τότε Νοέμβρης

Η φωτογραφία από κείμενο που είχαμε επιμεληθεί τότε για την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ
Ήταν και τότε Νοέμβρης. Του 2009. Με μια ρηματική ανακοίνωση, υπαγορευμένη από τα β' θεωρία της ΚΥΠ, το αρχηγείο της αστυνομίας υπό τις διαταγές για δεύτερη φορά
(την καταστροφική) του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αποφασίζει και διατάσσει την απομάκρυνση από την αντιτρομοκρατική 11 αξιωματικών (μεταξύ των οποίων και ο κομμένος σήμερα διευθυντής της Αθήνας Δημήτρης Στεργιόπουλος) και τους αντικαθιστά με 15 πουλέν του κ. Φώτη Παπαγεωργίου, μεταξύ των οποίων ο αστυνόμος α' τότε, Γιώργος Κανέλλος.


Η γκιλοτίνα που στήθηκε ήταν μεταξύ άλλων λόγων και η εμμονή του πορφυρού κύκλου των αντιτρομοκρατικάριων που έφυγαν πάνω στην προϊούσα επικινδυνότητα των μελών της συνωμοσίας, τους οποίους οι διάδοχοι τους, τους αποκαλούσαν τα παιδάκια με τα κατσαρολάκια. Μέχρι που τα κατσαρολάκια έσκασαν πάνω στο κεφάλι τους.

Πάνω σε αυτές καθεαυτές τις μετακινήσεις εκείνης τις περιόδου, ασκήσαμε ιδιαίτερα αυστηρή κριτική στο πρόσωπο του κ. Κανέλλου, για τον οποίο γράφαμε πως ως συνδικαλιστής εκπρόσωπος των αξιωματικών (ιδιότητα που εξακολουθεί να διατηρεί), όφειλε αν μη τί άλλο, αν όχι ν' απορρίψει την ... προσφορά του διορισμού, να υποκύψει για τα προσχήματα στον πειρασμό μετά από 10 με 15 ημέρες και ενώ θα είχε στεγνώσει το αίμα στις υδρορροές του 12ου ορόφου.

Για τον κ. Κανέλλο, πιστεύαμε κι εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για έναν ικανό αξιωματικό με δοκιμασμένη θητεία μάλιστα σε νευραλγικές υπηρεσίες. Άλλο όμως αυτό και άλλο η ηθική τάξη που θα πρέπει να συνοδεύει ένα αξιωματικό αξιώσεων και περγαμηνών. Νόμιμο μεν, ηθικό όμως;

Ήταν και τότε Νοέμβρης.



του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια