Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Η τροπολογία για τα αναδρομικά δεν αναστέλλει τους διεκδικητικούς αγώνες

Η ψήφιση στη Βουλή  της τροπολογίας  για την εφάπαξ καταβολή των παράνομων και αντισυνταγματικών κρατήσεων σε μισθούς και συντάξεις των στελεχών και αποστράτων των
Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και σε άλλες κατηγορίες   δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, δεν οφείλεται στη μεγαλοψυχία της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία εξακολουθεί με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, να περικόπτει μισθούς και συντάξεις. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταθέσει την τροπολογία αυτή με την πίεση των αγώνων των εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Εξάλλου, η καταβολή των αναδρομικών δεν αποτελεί πλήρη δικαίωσή μας, αφού η όποια αποκατάσταση δεν γίνεται εντόκως και δεν περιλαμβάνει τις περικοπές από την κατάργηση των επιδομάτων (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα άδειας) και τις περικοπές από τις επικουρικές συντάξεις, ούτε βέβαια επιστρέφονται και καταργούνται εφεξής οι λεγόμενες εισφορές αλληλεγγύης και τα χαράτσια για τα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία και την πρόνοια. Ακόμη και σε νομικό επίπεδο, δεν εφαρμόζουν το γράμμα και το πνεύμα των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων που προβλέπουν την επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα που ίσχυσαν την 31-7-2012, δηλαδή πριν από τους αντισυνταγματικούς νόμους-λαιμητόμους για μισθούς και συντάξεις.
Η κατάθεση της τροπολογίας και το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τους διεκδικητικούς αγώνες. Δεν ξεχνούμε ποιες κυβερνήσεις και ποια κόμματα της αντιπολίτευσης που επιχειρούν σήμερα με αφορμή την τροπολογία αυτή να υπερθεματίσουν για τα δικαιώματά μας, μας οδήγησαν σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση. Αντίθετα, οι τωρινές ιδέες τους για την εφαρμογή του ασφαλιστικού προτύπου του Πινοσέτ αναδεικνύουν πόσο αμετανόητοι είναι στην εφαρμογή των αντιλαϊκών τους πολιτικών.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, καλεί όλους τους απόστρατους αστυνομικούς  στο δρόμο του αγώνα. Να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κάλυψη των απωλειών, επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακράτησαν από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές και την εισφορά αλληλεγγύης. Να μην γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμιά μείωση στις συντάξεις και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Να εφαρμοστεί  ένα σύγχρονο μισθολόγιο που να ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια