Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εμπαιγμός της ΕΛΑΣ με την ΕΔΕ για τον Ζακ Κωστόπουλο - Βάζουν την έρευνα σε ... βαθιά ταχεία ψύξη

Νέο βίντεο από τα όσα έγιναν έξω από το κοσμηματοπωλείοΗ ηγεσία της αστυνομίας διαβεβαίωνε πρόσφατα ότι η ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών για την κακοποίηση του ημιθανή Ζακ Κωστόπουλου, θα διενεργούνταν με
ταχείς ρυθμούς και σε συνθήκες απόλυτης διαφάνεια. Την ίδια θέση εξέφρασε δημόσια και δη κατ' επανάληψη η υπουργός δημόσιας τάξης, κ. Όλγα Γεροβασίλη.


Τ'ι όμως έχει συμβεί και σε τί συνίσταται ο εμπαιγμός, αν όχι πρόδηλη και προφανής απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης; Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι για λόγους αξιοπιστίας της έρευνας, αυτή είχε ανατεθεί στον διευθυντή της αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχο Δημήτρη Στεργιόπουλο. Ο τελευταίος όμως, για λόγους που όσο και αν αναζητηθούν δεν βρίσκουν εξήγηση, αποστρατεύθηκε μεταξύ πολλών ακόμη ικανών και άξιων αξιωματικών, ως θύματα και θυσία στο βωμό της μισαλλοδοξίας του κ. αρχηγού.

Γιατί όμως η συγκεκριμένη περίπτωση καθίσταται εκ των πραγμάτων ιδιαίτερη και "ιδιώνυμη"; Επειδή είχε καθοριστεί χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ΕΔΕ και υποβολή πορίσματος, σε ημερομηνία που συνέπεσε με τη διεξαγωγή των έκτακτων κρίσεων και την αποστρατεία του ταξίαρχου, που υποτίθεται ανέλαβε εντολή ουσιαστικής και δίκαιης διερεύνησης όλων όσα διαδραματίστηκαν. Το ερώτημα που ανακύπτει ως εκ τούτου είναι μήπως, με την αποστρατεία που εξυπηρετεί, θάβεται η έρευνα;

Για την επανεκκίνηση της πλέον απαιτείται ο ορισμός νέου επισπεύδοντα της ΕΔΕ, ο οποίος θα πρέπει να μελετήσει όλο το επίτομο υλικό της δικογραφίας, να καλέσει εκ νέου για καταθέσεις κοκ. Οπότε, ζήσε Μάη μου.

Το τραγικό είναι, όπως επίσης σημειώνεται από έγκυρες πηγές του bloko.gr, ότι μέχρι σήμερα ουδέποτε είχαν παρασχεθεί παρά τα αιτήματα του σημαντικά στοιχεία της υπό διερεύνηση υπόθεσης, όπως μεταξύ άλλων το ... βίντεο που απαθανατίζει τα γεγονότα και για να εξεταστεί, απαιτείται η παροχή του με επίσημα προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία.



του Γιώργου Καραϊβάζ



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια