Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το σχέδιο anschluss του Ανδρικόπουλου για τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ και η Πύρρειος νίκη

Το Άνσλους (Anschluss), η προσάρτηση της Αυστρίας στην Γερμανία, πραγματοποιήθηκε από την Ναζιστική Γερμανία τον Μάρτιο του 1938, όταν τα γερμανικά
στρατεύματα εισέβαλλαν στην Αυστρία.

Τί είχε προηγηθεί; Ένα μπαράζ προπαγανδιστικής επιθετικής πολεμικής, με την οποία ο Χίτλερ "προειδοποιούσε" τους Αυστριακούς για εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων. Τελικά, όταν την επιχείρησε, οι απηυδισμένοι από τον πόλεμο νεύρων, αλλά και φιλοναζιστές Αυστριακοί, του άνοιξαν την πύλη της χώρας τους (φωτό) για να παρελάσουν τα στρατεύματα ανενόχλητα μέχρι την Βιέννη.

Ποια λοιπόν η σχέση του σχεδίου Anschluss με την επιθετική επικοινωνιακή προπαγάνδα του κ. Ανδρικόπουλου; Από τον Αύγουστο υπόσχεται κι επιδιώκει κρίσεις και κρίσεις δεν βλέπαμε. Τώρα που μάλλον ήρθε η ώρα τους, όλοι πλέον αγανακτισμένοι από την διάρρηξη του νευρικού τους συστήματος τον εκλιπαρούν να τις κάνει. Το εντυπωσιακό ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του bloko.gr είναι θα τις ξεκινήσει με βάση τους όρους που τέθηκαν πριν να ξεκινήσει την επιχείρηση άλωσης της επετηρίδας. Με τακτικές αναπληρώσεις, τουλάχιστον στο βαθμό των αντιστράτηγων.

Πύρρειος νίκη λοιπόν.

του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια