Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

To EKA Θεσσαλονίκης καταγγέλει: Νέες παραβιάσεις κανονισμού ωράριου εργασίας αστυνομικών

''Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας να παρέμβουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας στις Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης και τη

διασφάλιση των εργαζομένων Αστυνομικών'', τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετικό έλεγχο που διενήργησαν Ομάδες Εργασίας του σε διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από έντονα παράπονα πολλών Αστυνομικών, καταγγέλλει τις απαράδεκτες παραβιάσεις των νομοθετικών διατάξεων του π.δ. 394/2001 για τον Κανονισμό ωραρίου εργασίας του Αστυνομικου Προσωπικού που παρατηρούνται ιδιαιτέρα τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα:
- Δεν εκδόθηκε και πάλι κανονικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας την Παρασκευή 26/10/2018 σε αρκετές Υπηρεσίες (άρθρο 1 π.δ. 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με π.δ. 173/2013).
- Παρατηρήθηκαν φαινόμενα στα οποία διατάχθηκαν Αστυνομικοί σε σπαστό ωράριο εργασίας εντός της ίδιας ημερολογιακής ημέρας (άρθρο 3 π.δ. 394/2001).
- Καταστρατηγηθηκε η υποχρεωτική διάταξη για μεσολάβηση 16 ωρών απο τη λήξη έως την ανάληψη της νέας 8ωρης διατεταγμένης υπηρεσίας, δηλαδή είχαμε εργασία σε σπαστό ωράριο στην ίδια ημέρα εργασίας (άρθρο 3 π.δ. 394/2001).
- Ανακλήθηκαν νομιμα χορηγούμενες ημερήσιες αναπαύσεις - ρεπό, κατι που για να γινει χρειάζεται βασει της ισχύουσας νομοθεσίας (αρθρο 2 π.δ. 394/2001 σε συνδυασμό με άρθρο 12 π.δ. 27/1986).
- Πολλές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης οδήγησαν Αστυνομικούς σε υπερεργασία με υπέρβαση του υποχρεωτικού ανώτατου εβδομαδιαιου χρόνου εργασίας (άρθρο 1 π.δ. 394/2001).
Επειδή όλα τα ανωτέρω είναι, δυστυχώς, επαναλαμβανόμενα σχεδόν σε πολύ συχνή βάση, για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παρόλο που κατά καιρούς έχουν επισημανθεί απο το Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας να παρέμβουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας στις Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης και τη διασφάλιση των εργαζομένων Αστυνομικών. Ενώ σίγουρα αναμένουμε να καταλογιστούν πειθαρχικές ευθύνες στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς που δεν τηρούν τη νομιμότητα που απορρέει από τον Κανονισμό Ωραρίου Εργασίας αλλά και την περαιτέρω ενημέρωση ακόμα και της Εισαγγελίας. Όλοι ως Αστυνομικοί οφείλουμε να τηρούμε όλο το σύνολο της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας, από οποιαδήποτε θεση και εάν εχουμε, όσο υψηλή και εαν ειναι αυτή.

Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2018
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια