Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Ένωση Φλώρινας για τη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στη Λευκίμμη

Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Φλώρινας

Οι συνεχείς μετακινήσεις το τελευταίο διάστημα Αστυνομικών στη Λευκίμμη Κέρκυρας για το θέμα των σκουπιδιών, έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων και καταδεικνύει για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Πολιτεία τον Έλληνα Αστυνομικό.

Οι υπηρετούντες στην Ο.Π.Κ.Ε. και τη διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Φλώρινας μετακινούνται συνεχώς και επαναλαμβανόμενα, με αποτέλεσμα να έχει καταργηθεί ουσιαστικά η παρουσία τους στην περιοχή μας, που είναι και ο λόγος ύπαρξής τους.

Οι συνάδελφοι είναι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα και με τις οικογένειές τους, αφού τινάζεται στον αέρα ο οποιοσδήποτε οικογενειακός προγραμματισμός.

Επιπρόσθετα, οι Αστυνομικοί εργάζονται στην Κέρκυρα συνεχώς πέρα του ωραρίου εργασίας και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, σε επικίνδυνες συνθήκες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το κυριότερο όμως είναι πως για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως ¨ανάχωμα¨ και ως μέσο εκτόνωσης κοινωνικών αντιδράσεων, για ένα θέμα που είναι ξεκάθαρο πολιτικό και σίγουρα δεν επιλύεται με αστυνομικά μέτρα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την πολιτική και φυσική ηγεσία πως οι Αστυνομικοί δεν είναι αριθμοί σε στατιστικά αλλά άνθρωποι και δεν μπορεί κανείς να παίζει με τις οικογένειες και τις ζωές τους.

Τέλος, θα θέλαμε μια απάντηση σε ένα ερώτημα μάλλον ρητορικό: Υπάρχει τελικά περιορισμός στις δαπάνες της ΕΛ.ΑΣ.; Διότι από τη μία δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση οχημάτων, εξοπλισμό, καθαριότητα-θέρμανση υπηρεσιών, εκπαίδευση (η συντηρητική εκπαίδευση της Δ.Α. Φλώρινας διακόπηκε λόγω έλλειψης φυσιγγίων), αλλά από την άλλη διατάσσονται συνεχώς και με μεγάλη ευκολία αλόγιστες μετακινήσεις προσωπικού με το ανάλογο σεβαστό κόστος.

Αναμένουμε από την Ομοσπονδία μας άμεσα δυναμική αντίδραση όπως έχει εξαγγελθεί, την οποία και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όπου και όποτε μας ζητηθεί.                       

                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                                                       ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής


_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια