Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα Ελλάδας-ΠΓΔΜ


Σε «φρούριο» αναμένεται να μετατραπεί το απόγευμα της Κυριακής το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης για τον αγώνα χάντμπολ Ελλάδας-ΠΓΔΜ με φόντο την πρόκριση στα τελικά του EURO 2020.

 

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μη συμβεί το παραμικρό πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.gr έχουν κληθεί και θα φτάσουν στην Κοζάνη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τους όμορους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη. Όλες οι κινήσεις και οι διαδρομές της ομάδας της ΠΓΔΜ θα γίνουν συνοδεία ισχυρής δύναμης της ΕΛ.ΑΣ.

 

Είναι τέτοια τα μέτρα, που ενώ στην σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση, αποφασίστηκε να δοθούν εισιτήρια – η προπώληση των οποίων είχε ξεκινήσει – μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, λίγες ώρες αργότερα πληροφορίες ανακοινώθηκε  ότι διακόπτεται η διάθεση των εισιτηρίων και ότι θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο μόνο σε παράγοντες του αθλήματος και μέλη αθλητικών σωματείων που θα διαθέτουν προσκλήσεις, καθώς και στους διαπιστευμένους συντάκτες.

 

 

"Θα φύγουμε αν μας προκαλέσουν"

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Χρήστος Γκουντής δήλωσε το Σάββατο ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς των φιλοξενουμένων, όπως έγινε πριν από ένα χρόνο με το πρωτάθλημα νεανίδων στα Σκόπια, «η εθνική ομάδα θα αποχωρήσει από το γήπεδο». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πριν από καιρό έγινε τριμερής συνάντηση των Προέδρων των Ομοσπονδιών Ελλάδας και ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όπου «συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν γεγονότα και ενέργειες που θα προκαλούσαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων των ομίλων».

 

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε «είμαστε έτοιμοι, έχουμε καλύψει ορισμένα κενά που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες» κι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έχει αίσια έκβαση ο αγώνας, υπενθυμίζοντας πάντως ότι η αντίπαλη ομάδα συγκαταλέγεται στις 10 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

 

H επίσημη ανακοίνωση για τον αγώνα της Κυριακής

 

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα δεύτερη σύσκεψη ασφαλείας μετά τα νέα δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα Ελλάδα- ΠΓΔΜ για τα προκριματικά του EURO 2020 την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:00 στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, την προστασία ομάδων, παραγόντων, διαιτητών και θεατών με την πρόληψη- αποτροπή επεισοδίων και έκνομων ενεργειών εις βάρος προσώπων η πραγμάτων που επιπρόσθετα θα επηρεάσουν δυσμενώς την κοινωνικοοικονομική ζωή των πολιτών της περιοχής.

 

Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

•Θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του αγώνα

•Ο ανωτέρω αγώνας θα χαρακτηριστεί ως ειδικής διαχείρισης

•Δεν θα διατεθούν εισιτήρια

•Σε όλες τις προσκλήσεις θα αναγράφεται αριθμός δελτίου ταυτότητας και ονοματεπώνυμο, ενώ η είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας.

•Απαγορεύονται η προσέγγιση και η είσοδος ατόμων στο γήπεδο που δεν θα διαθέτουν πρόσκληση ή διαπίστευση

•Οι θύρες θα ανοίξουν μιάμιση ώρα (15:30) πριν την έναρξη του αγώνα.

 

Πηγή: ant1news.gr


_