Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτό είναι το πρώτο γάντι που μπορεί να «σταματήσει» το … χρόνο!



Πόσες φορές δεν είχαμε ευχηθεί να είχαμε λιγάκι περισσότερο χρόνο για να προλάβουμε να κάνουμε διάφορα πράγματα;

Παρόλο που μπορεί να φαντάζει ακατόρθωτο να επιβραδύνουμε το χρόνο και το βλέπουμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, κάποιοι με τις γνώσεις τους καταφέρνουν να φτιάχνουν απίστευτα προϊόντα τεχνολογίας τα οποία δίνουν την ψευδαίσθηση ότι σταματάνε το χρόνο. Η πιο πρόσφατη σχετική εφεύρεση ήταν ένα γάντι!

Αυτή η εφεύρεση παρουσιάστηκε στο Youtube από το κανάλι MadGyver και συγκέντρωσε αρκετές θετικές κριτικές, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι άσχημοι σχολιασμοί. Το συγκεκριμένο γάντι έχει ένα στροβοσκοπικό φως στην παλάμη που ελέγχεται από Arduino και λειτουργεί ως αισθητήρας κίνησης ο οποίος ελέγχει την ταχύτητα του φωτός, καθώς περιστρέφεται το χέρι αριστερά ή δεξιά.

Όταν η ταχύτητα του φωτός που εκπέμπει το στροβοσκόπιο ισούται με την ταχύτητα του κινούμενου αντικειμένου, το αντικείμενο αυτό μοιάζει σα να μην κινείται. Προφανώς, μιλάμε για μια οπτική ψευδαίσθηση, αλλά η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή! Δες το βίντεο που ακολουθεί με την επίδειξη και πες μου τη γνώμη σου κάτω στα σχόλια!



Πηγή: aggouria.net
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια