Πώς πέθανε ο Μπακαρί Χέντερσον - Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής

Από ρήξη των αγγείων που βρίσκονται στη βάση του κρανίου και την αιμορραγία που επέφερε καταστολή στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία του οργανισμού του πέθανε ο 22χρονος Μπακαρί
Χέντερσον έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό στον Λαγανά Ζακύνθου.
Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, της ιατροδικαστού, που έκανε τη νεκροτομή στη σορό του άτυχου Αμερικανού τουρίστα και η οποία εξήγησε τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του 22χρονου.
«Ο Μπακαρί δέχθηκε χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο» ανέφερε κατηγορηματικά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας η κ. Τσιόλα. Ανέφερε, επίσης. ότι ο 22χρονος δεν είχε κατάγματα και τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σιδηρογροθιά.
Απέκλεισε μόνο τα κλειδιά ως αντικείμενο που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει κάποια από τα χτυπήματα στο θύμα.
«Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι» ανέφερε εξηγώντας ότι: «Υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο». Η ιατροδικαστής τόνισε επίσης ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν στη ζωή. Μάλιστα, θανατηφόρα δεν ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κορμό και κάτω αλλά αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι.
«Μία πλήξη μπορεί να φέρει αλλαγή στη δομή του εγκεφάλου» ανέφερε, ενώ σύμφωνα με όσα είπε μέχρι ένα σημείο θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποια θα ήταν η εξέλιξη.
Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και δεύτερος ιατροδικαστής, ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος συμφώνησε ότι αιτία θανάτου είναι η αιμορραγία στο σημείο που εντοπίσθηκε και ανέφερε ότι οι περισσότερες βλάβες ήταν σε δύο σημεία και στάθηκε στο γεγονός ότι στο σώμα του άτυχου 22χρονου δεν βρέθηκαν κακώσεις.
Έκανε λόγο για πλήξη στο κεφάλι που ίσως σχετιζόταν με κάποια απότομη κίνηση και τέντωμα των αγγείων που έφεραν τη ρήξη και τη μοιραία εσωτερική αιμορραγία. «Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι ανέφερε εξηγώντας ότι: «Υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχαν σκοπό τον θάνατο». Η ιατροδικαστής τόνισε επίσης ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή.
Και οι δύο ιατροδικαστές ανέφεραν ότι η κατανάλωση αλκοόλ από το θύμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάληξη του.
Η Αγγελική Τσιόλα έκανε λόγο για "σάκο του μποξ" που δεχόταν τα χτυπήματα τονίζοντας ότι υπό την επήρεια αλκοόλ ένα σώμα αντιδρά αλλιώς στα χτυπήματα.
«Η βαρύτατη πλήξη σε έναν άνθρωπο που έχει καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να επιφέρει τον θάνατο ενώ χωρίς την ύπαρξη αλκοόλ μπορεί ο θάνατος να μην έρθει» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.
Πηγή: thebest.gr


_