Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα των νέων στην Ελλάδα;«Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει», λέει η παροιμία, αλλά φαίνεται ότι οι Γιώργηδες είναι αυτοί που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι!

Έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τίτλο: «Οι νέοι στην Ελλάδα. Δεδομένα, στοιχεία, γεγονότα», που εξέτασε μεταξύ άλλων τη μόρφωση, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές των νέων της Ελλάδας, κατέληξε και σε συμπεράσματα για τα ονόματά τους.


Όπως αναμενόταν, τα πιο συνηθισμένα ονόματα στους άνδρες ήταν Γιώργος (8,8%) και Γιάννης (6,5%), ενώ στις γυναίκες Μαρία (8,3%) και Ελένη (5,2%).

Τρίτο όνομα στους άνδρες το «Δημήτρης» με 6,4%, ενώ ακολουθούν τα «Κώστας» (6%) και «Νίκος» (5,7%). Στις γυναίκες ακολουθεί το Κατερίνα (3,7%), το Βασιλική (3,2%) και το Σοφία (2,3%).

Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, στην περιφέρεια Κρήτης η φάση είναι Μαρία, Μαράκι, Μαριώ, μιας και το 13% των γυναικών έχουν αυτό το όνομα, ενώ το 7,6% των ανδρών ονομάζονται Εμμανουήλ (λέγε με και «Μάνο) και το 10,4% Γιώργος.

Fun fact: 8,8% των ανδρών στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων έχουν το όνομα Σπυρίδων a.k.a Σπύρος.


Πηγή: in2life.gr
_