Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέντε θαυματουργά κόλπα για να γεμίσετε ενέργεια!


Οι καθημερινές μας υποχρεώσεις μας οδηγούν να ξεμένουμε από ενέργεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και το μόνο που θες είναι να κάτσεις και να χαλαρώσεις. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις είναι εκεί και ο χρόνος τρέχει, υπενθυμίζοντάς σου ότι δεν έχεις πολλά περιθώρια. Πέντε λεπτά, όμως, είναι αρκετά για να γεμίσεις ενέργεια και να ξεκινήσεις ξανά. Ας δούμε πώς…

Δες ένα αστείο βίντεο

Το να δεις ένα αστείο βίντεο ή να πεις ένα αστείο μπορούν να σε «ξυπνήσουν». Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα έδειξε ότι το γέλιο σε ξεσηκώνει. Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «5-Minutes Energy» Ισαντόρα Μπάουμ, το γέλιο μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία περιορίζει την ενέργεια και αυξάνει την αρνητικότητα.

Κάνε διαλογισμό

Μπορεί οι περισσότεροι να καταφεύγουν στο διαλογισμό για να ηρεμήσουν, ωστόσο, εσύ πόνταρε στην αύξηση της ενέργειάς σου. Τσέκαρε σχετικά app που θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες και θα σου γεμίσουν τις μπαταρίες.

Κάνε γιόγκα

Όπως και ο διαλογισμός, έτσι και η γιόγκα θα σε κάνουν να χαλαρώσεις. Συγκεκριμένες, όμως, στάσεις θα σε γεμίσουν ενέργεια. Η γέφυρα θα απελευθερώσει την ενέργεια που βρίσκεται στη σπονδυλική σου στήλη, ενώ η στάση «δέντρο» θα σου ξυπνήσει τις αισθήσεις.


Δοκίμασε τσίχλα με γεύση μέντα

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι διαπιστώνει ότι το μάσημα τσίχλας διεγείρει το νευρικό σύστημα. Το μάσημα αυξάνει, επίσης, τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Μελέτες δείχνουν, μάλιστα, ότι η μυρωδιά της μέντας έχει τη δυνατότητα αύξησης της διάθεσης και της ενέργειας, φέρνοντας πνευματική καθαρότητα και διευκολύνοντας την εστίαση.

Πιες χλιαρό νερό με λεμόνι

Το λεμόνι διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία, ενισχύοντας την ενέργεια. Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει την αλκαλική του ιδιότητα. Ένα σώμα «όξινο» υποφέρει από περιορισμένη ενέργεια, κόπωση και πεπτικά προβλήματα.


Πηγή: iefimerida.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια