Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η κατάθεση - κλειδί από φίλο του Παπαντωνίου που τον έστειλε στη φυλακή

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση των δικαστικών για προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου φέρεται να έπαιξε η βαρύνουσας σημασίας κατάθεση επιχειρηματία,  φίλου του Γιάννου Παπαντωνίου,

ο οποίος είχε αναλάβει για λογαριασμό του πρώην Υπουργού να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε στην απολογία του,  σύμφωνα με πληροφορίες,  ότι πίστευε πως τα χρήματα ότι προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Παπαντωνίου, καθώς εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε  ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός  και θεωρούσε ότι ήταν και ένας έντιμος άνθρωπος.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος,  δεν έλαβε καμία αμοιβή για τη διαμεσολάβηση, γιατί θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε στην απολογία του ότι μέσα σε δύο χρόνια, το  2002 και το 2003, έλαβε τμηματικά από τον Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. 

Τα χρήματα αυτά φέρεται επίσης ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια γίνονταν οι καταθέσεις σε μικρά ποσά σε τραπεζικό κατάστημα  των βορείων προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία. Εκεί κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην Υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

πηγή: star.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια