Τι μαρτυρούν τα δάχτυλα για τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες;


Τη σύνδεση ανάμεσα στο μήκος των δαχτύλων και τις προτιμήσεις μας στο αντίθετο φύλο προσπάθησαν να εντοπίσουν οι ερευνητές.

Και, σύμφωνα με την έρευνα, εντόπισαν μια τέτοια σύνδεση, αλλά μόνο σε ένα από τα δύο φύλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πορίσματα μια νέας έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Archives of Sexual Behaviour», αναφέρει πως μια ομάδα ερευνητών εντόπισαν πως το μήκος των γυναικείων δαχτύλων πιθανά συνδέεται με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Οι επιστήμονες μέτρησαν το μήκος των δαχτύλων 18 ζευγαριών από πανομοιότυπες δίδυμες γυναίκες, όπου η μία αδερφή είναι ετεροφυλόφιλη και η άλλη αδερφή είναι ομοφυλόφιλη. Κατά μέσο όρο, οι ομοφυλόφιλες, αλλά όχι οι ετεροφυλόφιλες, είχαν διαφορετικού μεγέθους δείκτη και παράμεσο (κάτι που κατά κανόνα ισχύει στους άνδρες), αλλά μόνο στο αριστερό χέρι. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έκθεση σε περισσότερη τεστοστερόνη στη μήτρα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Essex.

Οι επιστήμονες μέτρησαν επίσης τα δάχτυλα 14 ζευγαριών από πανομοιότυπα δίδυμα ανδρών, όπου ένας αδερφός είναι ετεροφυλόφιλος και ο άλλος είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν βρήκαν καμία παρόμοια συσχέτιση.

Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες εκτίθενται ομοίως στην ανδρική ορμόνη, την τεστοστερόνη, όσο είναι έμβρυα στη μήτρα, αλλά κάποια έμβρυα μπορεί να εκτεθούν περισσότερο σε αυτήν την ορμόνη από άλλα, ανέφεραν οι επιστήμονες.


Πιθανή «εξήγηση»

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ Tuesday Watts, από το τμήμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Essex, ανέφερε σχετικά:

«Επειδή τα πανομοιότυπα δίδυμα, που μοιράζονται το 100% των γονιδίων τους, μπορεί να διαφέρουν ως προς τους σεξουαλικούς τους προσανατολισμούς, κάποιοι πρόσθετοι παράγοντες, πέραν από τους γενετικούς, πρέπει λογικά να “εξηγούν” αυτές τις διαφορές.

Η έρευνα δείχνει ότι η σεξουαλικότητά μας καθορίζεται στη μήτρα και εξαρτάται από την ποσότητα της αρσενικής ορμόνης στην οποία εκτιθέμεθα ως έμβρυα ή από τον τρόπο με τον οποίο τα επιμέρους όργανά μας αντιδρούν στην ορμόνη αυτή. Συγκεκριμένα τα άτομα που εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιο πιθανό να είναι αμφιφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα.

Λόγω της σχέσης μεταξύ των ορμονικών επιπέδων και της διαφοράς στα μήκη των δακτύλων, η εξέταση των χεριών κάποιου μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για τη σεξουαλικότητά του».


Πηγή: iatropedia.gr
_