Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με διαδικασία προνουτσιαμέντο οι έκτακτες κρίσεις- Δεν θα τις αναγνωρίσουμε, είναι παράνομες λέει η Νέα Δημοκρατία

Το επίμαχο Π.Δ. για την εκχώρηση της δικαιοδοσίας στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έκτακτες κρίσεις δύο μήνες πριν από τακτικές, έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου. Το
αξιοπρόσεκτο είναι ότι το κείμενο έκτασης όλης κι όλης μιας σελίδας που στάλθηκε για γνωμοδότηση στο ΣτΕ, δεν πέρασε ποτέ από επεξεργασία μέσα από τις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές υπηρεσίες του σώματος.

Προπαρασκευάστηκε και προκατασκευάστηκε στα γραφεία του αρχηγού και της υπουργού και στη συνέχεια εν κρυπτώ και παραβύστω στάλθηκε για γνωμοδότηση στο ΣτΕ, παρότι στη ΔΕΘ η κ. Γεροβασίλη είχε υποσχεθεί στους συνδικαλιστές εκπροσώπους κυρίως των αξιωματικών, διάλογο και ενημερωτική διαβούλευση πριν από την όποια απόφαση. Εξ' ου και ο χαρακτηρισμός της διαδικασίας ως προνουτσιαμέντο (πραξικοπηματική), δεδομένης της ... "αποκρυφιστικής" τακτικής και ως απότοκο αποτέλεσμα όχι της νομιμότητας, αλλά της μύχιας ακόρεστης βουλησιαρχίας του κ. Ανδρικόπουλου και του γραφειοκρατικού συγκεντρωτισμού από τη συμβουλευτική Ναροντνιτσέστβο της Κουμουνδούρου.

Ενώ με το προηγούμενο Π.Δ. η ουσία είναι η αναπλήρωση και συνεπώς η μη κρίση των αντιστράτηγων, ο κ. αρχηγός επιβεβαιώνοντας πλήρως και καθ' ολοκληρία το bloko.gr που αποκάλυψε τη λίστα των προγραφών με τα ονόματα 22 προς καρατόμηση ανώτατων αξιωματικών, αντλεί πραξικοπηματικά και με το ανιδιοτελώς δημοκρατικό έτσι θέλω το δικαίωμα της κάθετης και οριζόντιας αναδιάταξης της επετηρίδας, διατηρώντας παράλληλα το θεμελιώδες δικαίωμα της επανάκρισης τον Ιανουάριο για όλους όσοι αποδειχτούν μη υποτακτικοί, μη υποτελείς και ανυπάκουοι προς τον Καισαρίωνα.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι η ΠΟΑΞΙΑ που ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τη θεσμική όπως της χαρακτηρίζει εκτροπή των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, έχει ήδη τη διαβεβαίωση από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι το Π.Δ. κρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως παράνομο και ως εκ τούτου, οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει δι αυτού θα αναιρεθεί, αμέσως μόλις το κόμμα που ηγείται αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και συνεπώς, θ' ανακληθούν στην ενέργεια όσοι με αντισυνταγματικό τρόπο απομακρυνθούν.


του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια