Στο Α.Τ. Ομόνοιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Α.Τ. Ομόνοιας επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που συνδικαλιστές αστυνομικοί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και λίγη ώρα μετά την επίσκεψη-αυτοψία που

πραγματοποίησε, στον χώρο βρέθηκε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε με εαυτόν τον τρόπο να συμπαρασταθεί στους αστυνομικούς, οι οποίοι έπεσαν θύματα επίθεσης απο δεκάδες αντιεξουσιαστές, το βράδυ της Δευτέρας.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν απο την επίθεση με βόμβες μολότοφ Μεταφέρθηκαν όλοι τους στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, από όπου οι τρεις έφυγαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών μετά απο λίγες ώρες, ενώ ο τέταρτος διανυκτέρευσε εκεί και πήρε εξιτήριο το πρωί της Τρίτης.

Συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για "δολοφονική επίθεση", αποδίδοντας στους αναρχικούς πρόθεση "να κάψουν κάποιον ζωντανό", σύμφωνα με τις περιγραφές από τους συναδέλφους τους που έζησαν τον τρόμο.Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν να εκφράσει  την έμπρακτη συμπαράστασή του στις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι, όπως είπε,  πλέον στοχοποιούνται καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες. “Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή αστυνομία” είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεσμεύτηκε πως “αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν και ένα συνολικό αίσθημα  ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας.”

Ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη στο Αστυνομικό Τμήμα δήλωσε πως  έπρεπε να μαθευτεί η δική του παρουσία στο ΑΤ Ομόνοιας, ένα τμήμα που, όπως είπε, έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένως,  “για να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας, να έρθουν εδώ πέρα για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι τι περιμένουν κάποιοι, περιμένουν να καούν κάποιοι αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους. Και μιας και η κα Υπουργός είναι εδώ πέρα καλό θα είναι να πεταχτεί και μία βόλτα μέχρι το Πολυτεχνείο να δει και τις καταλήψεις των λεγόμενων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τα οποία υπονομεύουν με τρόπο βάναυσο τον ίδιο το χαρακτήρα του δημοσίου πανεπιστημίου. Οι Έλληνες πολίτες σήμερα όχι μόνο εδώ πέρα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας, στην Ελληνική περιφέρεια,  αισθάνονται απροστάτευτοι. Το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Και αυτό θα το κάνουμε πράξη” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγή: ant1news.gr
_