Γυναίκες: Οι τέσσερις τροφές που πρέπει να τρώνε καθημερινά!



Μπορεί οι γυναίκες να ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους, είτε έχει να κάνει με το τι δείχνει η ζυγαριά, είτε με καλλυντικά για τη φροντίδα του προσώπου και του σώματός τους, ωστόσο, δεν φαίνεται να δίνουν και τόσο σημασία στο τι τρώνε.

Η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να προλάβουμε όλα αυτά τα προβλήματα που προσπαθούμε με μανία και χημικά να αντιμετωπίσουμε.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις πλήρως όλη σου τη διατροφή. Απλώς πρόσθεσε για αρχή αυτές τις 4 τροφές στο καθημερινό διαιτολόγιό σου.

1. Καρύδια

Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, μία στις τρεις γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιακά προβλήματα. Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να προστατεύσεις την υγεία του πιο σημαντικού οργάνου στο σώμα σου από το να καταναλώνεις καθημερινά μια μικρή ποσότητα καρύδια, τα οποία είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικές ουσίες και Ω3 λιπαρά οξέα. Ο θαυματουργός αυτός όμως ξηρός καρπός κάνει πολλά παραπάνω από το να προστατεύει την καρδιά σου: βοηθά με τον ύπνο, μειώνει τη χοληστερίνη και καταπολεμά τις λιγούρες.

2. Φασόλια

Δεν θα σου ξαναπούμε πως είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Αυτό το ξέρεις. Αυτό που ίσως όμως σου διαφεύγει είναι ότι τα όσπρια αυτά μπορούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα περιόδου, όπως το διαρκές αίσθημα πείνας, η κατακράτηση υγρών και η κυκλοθυμικότητα. Πώς τα καταφέρνουν; Χάρη στο μαγνήσιο που περιέχουν, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το περιττό νερό και να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης δηλαδή που κρατά σταθερή τη διάθεσή σου.


3. Φυτικές ίνες

Μελέτη του Χάρβαρντ σε πάνω από 68.000 γυναίκες κατέληξε ότι όσες έτρωγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών σε καθημερινή βάση, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από καρδιακά προβλήματα από τις υπόλοιπες. Λίγη βρόμη το πρωί, μερικά φρούτα για σνακ και μια σαλάτα με βραστά λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο, ως συνοδευτικό του μεσημεριανού ή του βραδινού μας, γέμισε το διαιτολόγιό μας φυτικές ίνες.

4. Μούρα

Οι γυναίκες, λόγω των ορμονών, κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, αλλά και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις στην ψυχολογία τους. Η λύση ευτυχώς γι’ αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή. Έρευνα σε 16.010 γυναίκες διαπίστωσε ότι όσες κατανάλωναν δύο μερίδες φράουλες ή μία μερίδα μύρτιλλα σε εβδομαδιαία βάση, είχαν λιγότερες μεταπτώσεις διάθεσης, πολύ πιθανόν λόγω των ισχυρών φλαβονοειδών που περιέχουν. Τα θαυματουργά, μικρά αυτά φρούτα, όμως, βοηθούν και με την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.


Πηγή: olivemagazine.gr
_