Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή 13 για το κύκλωμα ναρκωτικών στη Ζάκυνθο

Με την προφυλάκιση 13 και την άφεση ελευθέρων με περιοριστικούς όρους 9 ολοκληρώθηκε η απολογία ενώπιον του κ. Ανακριτή Ζακύνθου όλων των φερόμενων ως μελών της πολυπληθούς

εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί, τον Πύργο και την Αττική και σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζουμε πως η έρευνα διήρκησε μήνες καθώς το εύρος των εμπλεκομένων, ο τρόπος δράσης τους και η κωδικοποίηση των συνομιλιών τους, ενέτειναν τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών, έως ότου να χαρτογραφήσουν πλήρως το δίκτυο και να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ζακύνθου, Πύργου και Πατρών, στις ομώνυμες πόλεις και στην Αττική.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 25 έρευνες και συνελήφθησαν 22 άτομα. Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και ομάδα αστυνομικών της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.

Στο πλαίσιο ευρείας και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία άτομα (13 αλλοδαποί υπήκοοι και 10 ημεδαποί), ηλικίας από 22 έως 62 ετών, εκ των οποίων είκοσι δύο μέλη του δικτύου (11 στη Ζάκυνθο, 7 στην Ηλεία, 3 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα), καθώς και ένας αυτόνομος διακινητής ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), τη δομή και τις διασυνδέσεις μεταξύ των μελών, προέκυψε ότι τα μέλη της δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα. Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου που διέμεναν στη Ζάκυνθο προέβαιναν, σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, (κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών) σε μεγάλο αριθμό πελατών – χρηστών, κυρίως στο Λαγανά αλλά και στις λοιπές περιοχές και στην πόλη της Ζακύνθου.

Η διακίνηση πραγματοποιούνταν σε προκαθορισμένα σημεία, τα οποία επιλεγόταν με κριτήριο τη δυσπρόσιτη προσέγγισή τους από τις Αρχές (στενάκια, χωματόδρομοι, αδιέξοδοι δρόμοι κ.λπ.) και τη συνεπαγόμενη δυσχερή επιτήρηση τους.

Απώτερος σκοπός τους ήταν αφενός η μη στοχοποίηση και αφετέρου η αποφυγή της σύλληψης. Ταυτόχρονα, επιλέγονταν πολυσύχναστοι υπαίθριοι επαγγελματικοί χώροι στο κέντρο του Λαγανά, επιλογή που αποσκοπούσε στην εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους, καθώς πλήθος τουριστών συνέρρεε σε καθημερινή βάση στην περιοχή.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες οι διακινητές, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, χρησιμοποιούσαν κώδικές λέξεις για να περιγράφουν τα ναρκωτικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες συνομιλίες, οι «παραγγελίες γινόταν απροκάλυπτα. Ανάλογη επιχείρηση είχε γίνει στο νησί και το 2011, όταν συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πάνω από 10 άτομα για ανάλογες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη επιχείρηση είχε γίνει στο νησί και το 2011, όταν συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πάνω από 10 άτομα για ανάλογες περιπτώσεις.


Πηγή: tempo24news.gr με πληροφορίες από imerazante.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια