Μεταμορφώστε το σώμα σας με «όπλο» σας αυτήν τη 10λεπτη γυμναστική!


Σίγουρα το να έχουμε ένα όμορφο και υγιές σώμα απαιτείται χρόνος, εξοπλισμός, χρήματα και γυμναστήριο.

Η άποψη αυτή δεν είναι λάθος, αλλά πλέον υπάρχει και πιο γρήγορη λύση. Οι γυμναστές επινόησαν ένα πρόγραμμα που διαρκεί 10 λεπτά. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η γρήγορη, υψηλής έντασης γυμναστική για λίγα λεπτά μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με μία πολύωρη μικρότερης έντασης. Κάτι αρκετά ενθαρρυντικό για όλους τους πολυάσχολους, αλλά και αυτούς που βαριούνται τις πολλές ώρες στα γυμναστήρια.

Σε μόλις 10 λεπτά την ημέρα μπορεί κάποιος να μεταμορφώσει το σώμα του. Με ένα πλάνο εκγύμνασης που είναι για όλο το σώμα χωρίς μηχανήματα και βάρη, αλλά μόνο με το βάρος του σώματος μπορεί να αλλάξει το σώμα. Αρκούν μικρές επαναλήψεις λίγων δευτερολέπτων για κάθε άσκηση. Το πλάνο των ασκήσεων είναι σχεδιασμένο για κάθε τύπο ασκούμενου. Η διαφορά είναι μόνο στα δευτερόλεπτα που διαρκεί κάθε άσκηση.

Σε έναν αρχάριο προτείνεται 5-10 επαναλήψεις για κάθε άσκηση. Σε έναν προχωρημένο αρκούν 30 δευτερόλεπτα άσκηση και 30 ξεκούραση και για τους πιο προχωρημένους 45 δευτερόλεπτα άσκηση και 30 ξεκούραση.

Το πλάνο των ασκήσεων για 10 λεπτά προπόνηση στο σπίτι είναι το εξής:
  1. Καθίσματα στο άνοιγμα των ώμων: Εξαιρετικές ασκήσεις για την περιοχή των ποδιών και των γλουτών.
  2. Συνεχόμενα άλματα από θέση καθίσματος στο άνοιγμα των ώμων. Μία συνδυαστική άσκηση για γλουτούς και αερόβιο μαζί.
  3. Push ups: Τα push-ups δουλεύουν τους μυς του στήθους και του βραχίονά σας, με αποτέλεσμα ενδυνάμωση των χεριών και τη σύσφιξη του στήθους.
  4. Κοιλιακοί στο έδαφος: Η καλύτερη άσκηση για να δυναμώσετε και να ενισχύσετε την περιοχή της κοιλιάς. Όσες περισσότερες επαναλήψεις, τόσο και πιο αισθητό αποτέλεσμα.
  5. Ραχιαίοι στο έδαφος, μία άσκηση που προσφέρει έκταση της σπονδυλικής στήλης.
  6. Κλασική σανίδα, ιδανική άσκηση ισορροπίας που προσφέρει σύσφιξη σε όλο το σώμα.

Ο στόχος είναι να γίνουν όσες περισσότερες επαναλήψεις είναι δυνατόν μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα. Όταν τελειώσει ο κύκλος, επαναλαμβάνεται από την αρχή.

Φυσικά κανένα πρόγραμμα γυμναστικής δεν έχει αποτέλεσμα αν δεν συνδυάζεται με σωστή διατροφή.


Πηγή: valueforlife.gr
_