Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O Σπήλιος Κρικέτος για το απόγευμα της 23ης Ιουλίου

Όπως συμβαίνει πάντα τα τελευταία χρόνια, οι πραγματικοί υπεύθυνοι σε αυτή τη χώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο, και φυσικά βρίσκοντας συμμάχους είτε στα ΜΜΕ είτε στα κομματικά τους γραφεία, να μετακυλούνε τις ευθύνες τους στους υφιστάμενους τους. 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που όταν κάποιος από τους οργανισμούς του κράτους, ολιγωρεί ή δεν κάνει αυτό που έχει οριστεί από τον νόμο να κάνει, πάλι και σε αυτή την περίπτωση προσπαθούν να μετακυλήσουν την ευθύνη σε άλλους.

Η Ελληνική Αστυνομία ήταν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής την μέρα της πυρκαγιάς με συγκεκριμένη και δύσκολη αποστολή, την οποία όπως οι συνάδελφοι μου που βρίσκονταν επιτόπου μαρτυρούν, ζώντας από κοντά τα γεγονότα, την έφερε σε πέρας  ακόμα και αν οι υπόλοιποι φορείς του κράτους δεν ήταν αρωγοί της.

Οι συνάδελφοι μου όφειλαν να διευκολύνουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς ανεμπόδιστα, πράγμα και το οποίο έγινε πολύ γρήγορα. 

Οι συνάδελφοι μου όφειλαν να διακόψουν-απαγορεύσουν και να εκτρέψουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους τόπους που είτε είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά είτε αναμενόταν να φτάσει.

Σημειώνω εδώ ότι ουδέποτε έλαβαν εντολή από άλλον φορέα για τις παραπάνω ενέργειες τους.

Οι συνάδελφοι μου βλέποντας την φωτιά να πλησιάζει ενημέρωσαν άμεσα τους κατά τόπου αξιωματικούς και το κέντρο επιχειρήσεως της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να υλοποιήσουν το μέτρο της διακοπής της κυκλοφορίας. Άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων συμφώνησε και έδωσε την εντολή να κλείσει η κίνηση στην Λεωφόρο Μαραθώνος επισημαίνοντας για την πιστή τήρηση της διαταγής, δηλαδή ουδείς να διέρχεται από το σημείο του φραγμού,ενώ το ίδιο συνέβη αργότερα και για την παραλιακή λεωφόρο.

Η εντολή του κέντρου επιχειρήσεων για την αυστηρή τήρηση του φραγμού πιστοποιείται από το γεγονός ότι και στις δύο οδούς δεν βρέθηκαν εγκλωβισμένα οχήματα.
 

Το ερώτημα που τίθεται όμως, ότι υπήρξαν πολίτες που κινήθηκαν προς το Μάτι, απαντιέται ότι πιθανόν ήρθαν από τοπικές οδούς αφού πολλοί άνθρωποι, και δικαίως, ζητήσαν να φθάσουν κοντά στα σπίτια τους προκειμένου να τα προστατέψουν. Άλλωστε οι αναφορές των συναδέλφων μου για διαπληκτισμούς με πολίτες είναι πολλές.

 

 

Όσον αφορά το θέμα της εκκένωσης των οικισμών που κάποιοι θέλουν να βρουν ευθύνες στους αστυνομικούς η απάντηση δίνεται μεταξύ των υπευθύνων (Περιφέρεια, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Δήμοι, Πυροσβεστική). Κανείς και ουδέποτε ζητήθηκε από τους συναδέλφους μου να συνδράμουν σε εκκένωση του οποιουδήποτε οικισμού.

 
Κλείνοντας οι ευθύνες που πρέπει να ζητήσουμε στην Ελληνική Αστυνομία είναι ότι ενώ επί μία δεκαετία φωνάζουμε και εκλιπαρούμε την εκάστοτε πολιτική ηγεσία να αυξήσει τα κονδύλια όσον αφορά την ασφάλεια, ουσιαστικά τα μειώνει έχοντας όμως διαχρονικά την ικανότητα να τα εμφανίζει αυξημένα. Επιγραμματικά θα σας πω μόνο ότι η Ελληνική Αστυνομία στερείται αξιόπιστου συστήματος επικοινωνίας, πολλά από τα οχήματα της τα επισκευάζουν ιδιώτες με δωρεές, ακόμα ακόμα αγοράζουμε σφαίρες και πιστόλια από την τσέπη μας και αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι και εν προκειμένου οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες έχουν επενδύσει στο φιλότιμο και στην συνείδηση του Έλληνα αστυνομικού .

 

Κρικέτος Σπήλιος

 

Συνδικαλιστής Ελληνικής Αστυνομίας


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια