Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα κάνει ο Σκουρλέτης έκτακτες κρίσεις; Τι λένε οι πληροφορίες του bloko.gr

Η παραίτηση Τόσκα και η προσωρινή ανάληψη Σκουρλέτη της ... ολιστικής πλέον ευθύνης του χαρτοφυλακίου του δημόσιας τάξης, για πολλούς σηματοδοτεί ευρείες αλλαγές σε
αστυνομία και πυροσβεστική.

Ειδικά μετά τις δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών στον Ant1 ότι βαρύνουν τεράστιες ευθύνες τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, ενώ όπως σημειώσαμε, άφησε ανοιχτό το παράθυρο των καρατομήσεων. Ίσως για το συγκεκριμένο λόγο, ορισμένοι ανώτατοι αξιωματικοί έκαναν προσκλητήριο σύναξης γυναικών και τέκνων! 

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ωστόσο, πως ο κ. Σκουρλέτης ως προσωρινός πολιτικός επικεφαλής της Κατεχάκη, δεν πρόκειται να κάνει κρίσεις, ούτε στην πυροσβεστική, ούτε στην αστυνομία.

Το μπαλάκι της σχετικής πρωτοβουλίας θα δοθεί στον νέο υπουργό που θα προκύψει στον επικείμενο ανασχηματισμό, που υπολογίζεται για μετά τις 20 Αυγούστου. Τότε θεωρείται ως πιθανή η προοπτική αντικατάστασης του κ. Τερζούδη από κάποιον από τους κ.κ. υπαρχηγούς, με τους οποίους έχει διακοπεί κάθε είδους επικοινωνία και ο καθένας σηκώνει το δικό του μπαϊράκι της διαδοχής. Απόρροια αυτής της οικτρής διοικητικά κατάστασης είναι η πυροσβεστικής να βρίσκεται στην ουσία μέσα σε δίνη κενού ηγεσίας, ενώ όπως σημειώσαμε πρόσφατα, το ανησυχητικό είναι πως η τραγωδία του 2007 ξεκίνησε μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το ίδιο όμως δεν φαίνεται να δρομολογείται για την αστυνομία. Η άποψη των κυβερνώντων φαίνεται πως εκφράζεται με την σκέψη ότι ο κ. αρχηγός είναι πολύτιμο κεφάλαιο ειδικά ενόψει της ΔΕΘ και την άνοδο του κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, καθώς χαίρει εκτίμησης και σεβασμού του προσωπικού και πως πιθανές ανακατατάξεις θα σημάνουν αποδιοργάνωση και διαχειριστικές ανωμαλίες, που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη πολλαπλώς λαβωμένο από τα τελευταία γεγονότα (τραγωδία στο Μάτι και μακεδονικό) προφίλ του κ. πρωθυπουργού.




του Γιώργου Καραϊβάζ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια