Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΕΑΛΣ: 'Αραγε θα έπρεπε να χαιρόμαστε που επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά ή να απογοητευόμαστε; - Απόσπαση συναδέλφου εν μια νυκτί


Μετά την ΠΟΕΠΛΣ που έκανε την καταγγελία και η Πανελλήνια 'Ενωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος σχολίασε το περιστατικό με τον σκοπό στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά:



Με αφορμή την απόσπαση συναδέλφου εν μια νυκτί επειδή δεν απέδωσε τον προβλεπόμενο χαιρετισμό στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπενθυμίζουμε οτι η απόσπαση δεν αποτελεί την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής ποινής, εκτός αν ο κ. Υπουργός θεώρησε οτι η μη απόδοση προβλεπόμενου χαιρετισμού έπρεπε να τιμωρηθεί με μη προβλεπόμενη ποινή.

Ως εκ τουτού, συντασσόμεθα και στηρίζουμε την ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα της ΠΟΕΠΛΣ και επιφυλασσόμεθα για τις περαιτέρω νομικες - διοικητικές διαδικασίες μας.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζουμε οτι η ΠΕΑΛΣ αποτέλεσε τη μοναδική φωνή στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που, πρώτη και καθ'όλη την διάρκεια της διαδικασίας, επέμενε, όταν άλλοι χειροκροτούσαν, στην αντίρρησή της οτι την τελική υπογραφή των αποφάσεων μεταθέσεων – αποσπάσεων – διαθέσεων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  έπρεπε να έχει ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δηλαδή το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και όχι ο Υπουργός δηλαδή η πολιτική ηγεσία., όπως επέμενε πέραν άλλων και οτι το σύνολο των άρθρων περί μεταθέσεων εσωτερικού - εξωτερικού θα έπρεπε να μην συμπεριλαμβάνεται στο ν. 4504/2017 αλλά σε ξεχωριστό π.δ., εφόσον η πολιτική ηγεσία δεν επιθυμούσε την στοχευμένη τροποποίηση του γνωστού σε όλους μας π.δ.33.



Και μπορεί να μας ικανοποιεί η έστω και μετά την ψήφιση του 4504/2017 στήριξη των προτάσεών μας απο την ΠΟΕΠΛΣ, δυστυχώς δεν μας ικανοποιεί η εμμονή στη μη διόρθωση σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων σήμερα, ενώ μας απογοητεύει η απόσπαση του συναδέλφου μας εν μια νυκτί με υπογραφή του ίδιου του κ. Υπουργού.
Για το Δ.Σ.
           Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ               Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια