Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το παράπονο των Λιμενικών -"Σώσαμε τόσους ανθρώπους και είμαστε και υπόλογοι"

"Στράβωσε αλλού και ξέσπασε σε μας" . Με τα λόγια αυτά στέλεχη του Λιμενικού από τις κατώτερες ως τις υψηλές βαθμίδες μας περιγράφουν το κλίμα των ημερών.


'Οπως, σημειώνουν η αντίδραση του Λ.Σ υπήρξε και ακαρίαια όταν δέχτηκαν τηλεφωνήματα ανθρώπων που κινδύνευαν στη φωτιά και είχαν καταφύγει στις παραλίες αλλά κυρίως αποτελεσματική καθώς 700 και παραπάνω άνθρωποι διασώθηκαν από τη θάλασσα και τις παραλίες. Αριθμός ρεκόρ.

Η κινητοποίηση περιπολικών σκαφών ήταν ούτως ή άλλως πρωτοφανής καθώς 14 πλωτά μέσα επιχειρούσαν στην περιοχή. Τόσα σκάφη, βέβαια, δεν διαθέτει ολόκληρη η Αττική, επιστρατεύτηκαν όμως πλωτά και από τις Κυκλάδες και αλλού. 'Οπως επιστρατεύτηκαν και τα ενάερια μέσα του Σώματος.Τα μέγιστα συνέβαλαν οι αλιείς και οι ιδιώτες που συχνά συνεργάζονται με το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Κανένας όμως ,από τους επικριτές μας, λένε τα στελέχη του Λιμενικού δεν αναφέρθηκε στις δυσκολίες της επιχείρησης.

Τα μεγάλα σκάφη είτε ιδιωτικά είτε του Λιμενικού ήταν αναγκασμένα να βρίσκονται σε απόσταση από τις ακτές προκειμένου να μην "βρουν" στα βράχια. Η μεταφορά γινόταν με τα μικρότερα σκάφη γι'αυτό και η διαδικασία δεν μπορούσε να είναι πολύ γρήγορη. 

Η ορατότητα ήταν περιορισμένη και πολλοί άνθρωποι που κινδύνευαν ήταν πανικόβλητοι και αδύναμοι λόγω τραυματισμών, του ψυχολογικού φορτίου, της κούρασης,του φόβου και της αναμονής, να συνεργαστούν πλήρως. 'Ηταν πολλά μικρά παιδιά και ανήμποροι ηλικιωμένοι.

(Το δικό μας σχόλιο πάντως είναι ότι το Λ.Σ έχει "καεί" πολλές φορές στη θάλασσα αλλά σ' αυτή την στεριανή φωτιά  έδρασε μάλλον "πυροσβεστικά" .)

Δ.ΒοΓ.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια