Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

73η επέτειος του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι


Της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 73 χρόνια από το μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που προκάλεσαν οι ΗΠΑ, με το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα  και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945), στέλνοντας στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους και προκαλώντας  ανυπολόγιστη υλική και περιβαλλοντική καταστροφή, με πολυετείς επιπτώσεις.

Η επιλογή των ΗΠΑ για χρήση των πυρηνικών όπλων στη δεδομένη χρονική στιγμή της έκβασης του β’ παγκοσμίου πολέμου, σε συνδυασμό με τη μετέπειτα άσκηση της εκβιαστικής πυρηνικής διπλωματίας στην παγκόσμια σκακιέρα, δεν αφήνει πλέον καμιά αμφιβολία για τον απώτερο σκοπό του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Ουσιαστικά είχε στόχο την ΕΣΣΔ τον εκφοβισμό και  την τρομοκράτηση των λαών που βγήκαν ενισχυμένοι από τον αντιναζιστικό-αντιφασιστικό αγώνα, έτσι ώστε να εδραιώσουν μια στρατηγική παγκόσμιας υπεροχής προς όφελος της  κυριαρχίας των αμερικανικών μονοπωλίων. Η δολοφονική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, που βιώνουμε μέχρι τις μέρες μας!

Σήμερα 73 χρόνια μετά, οι ΗΠΑ με την ενεργή συνδρομή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, την εξόρυξη και μεταφορά ενεργειακών πρώτων υλών. Στο πέρασμα των χρόνων αιχμή του δόρατος αποτελεί το ΝΑΤΟ, που τον Ιούλιο 2016 στη Σύνοδο του της Βαρσοβίας επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» από πλευράς του.  Επίσης με τις αποφάσεις του στη πρόσφατη σύνοδο κορυφής, που έγινε στις Βρυξέλλες (11-12/7/2018) στο πλαίσιο της γεωπολιτικής περικύκλωσης της Ρωσίας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον εγκληματικό του χαρακτήρα και μας έφερε ακόμη πιο κοντά σε μια γενικευμένη αναμέτρηση και μάλιστα στη γειτονιά μας.

Σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμμετέχει πρόθυμα και ενεργά, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Συνεχίζουν να εμπλέκουν το λαό όλο και βαθύτερα στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές με διάφορους τρόπους:

             Με τη δημιουργία νέων βάσεων, όπως η βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στη Λάρισα για τα Αμερικανικά drones MQ-9 Reaper.

             Με την  αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχουσών βάσεων, όπως την αεροναυτική βάση της Σούδας, που εκτός των άλλων θα μπορεί να επισκευάζει  σε ειδική δεξαμενή τα μεγάλα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ, τύπου «Arleigh Burke» που επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο.

             Με τη μετατροπή του λιμανιού της Σύρου σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

             Με τη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε πλήθος επιχειρήσεων και ασκήσεων εκτός ή και εντός συνόρων. Με την συχνή συνεκπαίδευση τους και με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που είναι και κάτοχος πυρηνικών όπλων.

             Με το Νατοϊκό διακλαδικό στρατηγείο εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη (NRDC-GR, πρώην Γ΄ΣΣ), σε ετοιμότητα ανάληψης νατοϊκών αποστολών από την 1η Ιουλίου 2018 για μια διετία.

Ειδικά κατά την επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος, πρέπει να θυμόμαστε, ότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος, να φιλοξενηθούν ξανά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Άραξου.

Η μαύρη επέτειος του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, εξακολουθεί να αναδεικνύει την ανάγκη, να πάρουμε όλοι μας θέση ενάντια στα πυρηνικά που είναι απειλή για την ανθρωπότητα και ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν. Το μόνο που προσφέρουν στους λαούς είναι φτώχια, εξαθλίωση και προσφυγιά.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα με αφορμή την 73η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος, τιμά τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών στην Ιαπωνία, αλλά και των εκατομμυρίων νεκρών στους αμέτρητους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σ όλη τη γη και

καλεί τους συνάδελφους σε κάθε γωνιά της χώρας,

να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, που οργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 8 μ.μ.  και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης σ’ όλη την Ελλάδα.

 Καταδικάζουμε:

 -Το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι     

 -Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις

 -Την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Απαιτούμε:

 -Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά και οι πυρηνικές δοκιμές

 -Καμία  αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

 - Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

 - Να επιστρέψουν όλες οι εκτός συνόρων Ελληνικές στρατιωτικές αποστολές.

- Αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ

 

 

 4/8/2018

                                                                        Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια