Ιατροδικαστής: οι 26 στο Μάτι εξαϋλώθηκαν

Συγκλονίζει η περιγραφή του ιατροδικαστή, Ηλία Μπογιόκα, για τα όσα αντίκρυσε ο ίδιος και οι συνάδελφοι του όταν έφθασαν προς ιατροδικαστική εξέταση οι 26 σοροί από το οικόπεδο του
τρόμου στο Μάτι.

«Το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογιόκας για το σύνολο των σορών.

«Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία» εκτιμά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ιατροδικαστής, ο οποίος δεν αποκλείει η θερμοκρασία να αυξήθηκε ακόμα και πάνω από τους 200 βαθμούς στο οικόπεδο του θανάτου, όπου βρέθηκαν 26 σοροί.

«Εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιγιόκας.

«Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους» κατέληξε.

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαδικασία ταυτοποίησης παρατήρησε ότι σε μια φωτιά όπως αυτή στο Μάτι «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα».

πηγή: ant1news.gr

_