Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατσιαμάκας στον ΑΝΤ1: μέχρι τις 18:10 δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Ευθύνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πολύνεκρη τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική επέρριψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής
Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κατσιαμάκας τόνισε πως από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά μέχρι τις 18:10 η Αστυνομία δεν είχε καμία πληροφόρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ούτε για την επικινδυνότητα ούτε για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

«Ο πρώτος που διαβίβασε ότι η φωτιά έχει περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος ήταν περίπου στις 18:10 και αμέσως στις 18:20 δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε ότι εάν υπήρχε νωρίτερα ενημέρωση, θα υπήρχε διακοπή της κυκλοφορίας πιο γρήγορα και θα ήταν πιο άμεση η απομάκρυνση των κατοίκων.

Τόνισε πως από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς και χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός ότι ο επικεφαλής αξιωματικός της Β.Α. Αττικής, που προΐστατο, διαμένει στην περιοχή της Νέας Μάκρης και γνωρίζει όσο κανείς άλλος την περιοχή.

Διέψευσε τις πληροφορίες ότι η Αστυνομία έστελνε τους κατοίκους στο Μάτι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκεί. Όπως είπε, δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο στόμια της Λ. Μαραθώνος, στο ύψος της Λ. Φλέμινγκ, ώστε τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη, για να μην εγκλωβιστούν. Στο αντίθετο ρεύμα, κατευθύνοντας προς την οδό Διονύσου.

«Δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν αστυνομικοί σε κάθε παρόδια οδό», συνέχισε ο κ. Κατσιαμάκας, επισημαίνοντας πως στα καίρια σημεία υπήρχαν τροχονόμοι.

Τόνισε, επίσης, πως όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που ήταν αδύνατον όλοι όσοι προσπαθούσαν εναγωνίως να βγουν στην Λ. Μαραθώνος, να καταφέρουν τελικά να απομακρυνθούν από την περιοχή.




πηγή: ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια