Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι δωσίλογοι - Του Κωνσταντίνου Τζέκη

Είναι η μοίρα αυτών που αγωνίζονται για ανώτερα ιδανικά, να προδίδονται από δήθεν συντρόφους τους. Είναι η ιστορία που μας διδάσκει εκατοντάδες παραδείγματα προδοσίας και χαφιεδισμού με σκοπό να καμφθούν επαναστάσεις, αντιστάσεις, αγώνες, προσπάθειες. Δίκαιες ή άδικες δεν έχει σημασία.

Μάλιστα είναι σύνηθες σε κάθε αγώνα να υπάρχει και ένας Εφιάλτης που θα οδηγήσει τους απέναντι από την ατραπό στα μετόπισθεν του μαχόμενου αμυντικά στρατού ή θα αφήσει ανοιχτή την Κερκόπορτα, να εισβάλουν οι Οθωμανοί μέσα στην πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.

Έτσι γίνονταν πάντοτε, έτσι έγινε κατά τα φαινόμενα και τις ειδήσεις που δειλά, δειλά ξεπροβάλουν στον τύπο, για το Μακεδονικό.

Διαβάστε τους Financial Times έγκριτη εφημερίδα, τεράστιου κύρους που αναδημοσίευσε στη χώρα μας η ιστοσελίδα iefhmerida. «Την Αλεξανδρούπολη ως ένα από τα επίκεντρα της ρωσικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο την αποτροπή της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δείχνουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη χώρα μας κατηγορούμενοι ότι συνεργάστηκαν με επιχειρηματίες για να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, μητροπολίτες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ακροδεξιών ομάδων ώστε να υποκινήσουν αντιδράσεις και συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν γνωστοί στο λιμάνι της Θράκης. «Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν κατάρρευση των συνομιλιών. Ενέτειναν την εμπλοκή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη», δήλωσε ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.»

Μπορεί η είδηση να είναι ψευδής. Μπορεί να εμπεριέχει την υπερβολή, όπως όλες άλλωστε οι ειδήσεις, μπορεί να μην θέλουμε να πιστέψουμε σ’ αυτά, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες για την ανάμειξή τους στο Μακεδονικό  και γνωρίζουμε ότι για να απελάσει μια μικρή χώρα διπλωμάτες μιας υπερδύναμης, μάλλον θα πρέπει να έχει αδιάσειστα στοιχεία.

 Από την άλλη ορισμένοι θα πουν ότι η Ρωσία εισπράττει τους καρπούς της πολιτικής της, αφού αυτή επέβαλε και εγκαθίδρυσε τη Βουλγαρία εκεί που τη συνέφερε και οργάνωσε τους Βουλγάρους, αλλά και τους κομιτατζήδες που κατάσφαξαν τους Μακεδόνες.

Όμως στον ορίζοντα συσσωρεύονται μαύρα σύννεφα αμφιβολίας και αβεβαιότητας. Τα ερωτήματα αμείλικτα. Με ποιό δικαίωμα χρηματίσθηκαν οι δήθεν παράγοντες και αρχές; Γιατί αμαύρωσαν τον γνήσιο και ειλικρινή αγώνα των απλών ανθρώπων που τους ενόχλησε η πρωτοβουλία αυτή που επισφραγίστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών; Δεν ασχολούμαστε με το δίκιο ή άδικο της Συμφωνίας. Αλλά με την κατάπτυστη και ποταπή και ελεεινή δωροδοκία. Σε χέρια αδίστακτων ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν για λίγα αργύρια έναν πηγαίο αγώνα του Ελληνικού Λαού.

Μακάρι να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους. Μακάρι να τους τιμωρήσει η ιστορία σαν τον Εφιάλτη, τον Οικονόμου που πρόδωσε τον Ρήγα Φεραίο, σαν όλους εκείνους που πρόδωσαν αγώνες και επαναστάσεις και προσπάθειες και ξεσηκώματα. Ντροπή τους.


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια