Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάνει η γραβάτα κακό στην υγεία των ανδρών;



Αποτελεί ένα από τα ανδρικά αξεσουάρ που αναβαθμίζουν το αντρικό λουκ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να τη φορέσουν σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι η γραβάτα μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία και κατ’ επέκταση την εργασιακή απόδοση των ανδρών. Η αιτία βρίσκεται στο σφιχτό δέσιμό της, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αύξηση της πίεσης στις φλέβες, που με τη σειρά του αποτελεί κλειδί για τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Γερμανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την εν λόγω έρευνα σε 30 νεαρούς άνδρες, διαπίστωσαν με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας χαμηλή απόδοση της λειτουργίας του εγκεφάλου σε άνδρες που φορούσαν γραβάτα, καθώς και μείωση κατά 7,5% στη ροή του αίματος.

Αν και η μείωση της ροής του αίματος δεν προκαλεί εμφανή συμπτώματα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι αρκετή για να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία.

Να υπενθυμίσουμε ότι προηγούμενες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γραβάτα εγκυμονεί έναν ακόμα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ανδρών και συγκεκριμένα για τα μάτια τους, καθώς προκαλεί αύξηση της πίεσης των ματιών, παράγοντα που οδηγεί στο γλαύκωμα.


Πηγή: vita.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια