Συντήρηση τροφίμων: Τρία μικρά μυστικά!


Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού η σωστή συντήρηση και η αποθήκευση των τροφών είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορούν να αποφευχθούν διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις.

Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη μέθοδος αποθήκευσης για τις πατάτες, τις ντομάτες και τις μπανάνες μας;
  1. Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι μπανάνες στο ψυγείο μαυρίζουν. Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε, αφού το εσωτερικό τους παραμένει υγιές. Παρ' όλ' αυτά, αν η μαύρη όψη σας απωθεί, δοκιμάστε να τις βάλετε στο ψυγείο σε ένα πλαστικό σακουλάκι.
  2. Καλύτερα να αφήσετε τις ντομάτες σας εκτός ψυγείου, αν δεν θέλετε να είναι άγευστες στη σαλάτα σας ή με αλλοιωμένη γεύση. Προτιμήστε να τις βάλετε σε ένα μπολ σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από φως, με το μίσχο προς τα πάνω και να τους αλλάζετε συχνά θέση, εντός μπολ, για να μη βουλιάξουν στα σημεία που ακουμπούν με τις υπόλοιπες. Έτσι θα διατηρηθούν σίγουρα πάνω από 7 ημέρες. 
  3. Οι πατάτες σας πρέπει να παραμείνουν μακριά από φως. Προτιμήστε να τις βάλετε σε μια χαρτοσακούλα στο πιο δροσερό και σκοτεινό μέρος της κουζίνας. Προσοχή: Αποφύγετε το ψυγείο, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει γρηγορότερα το άμυλο σε ζάχαρη, όπως και το πλύσιμο, αν δεν θέλετε να σαπίσουν γρηγορότερα.


Πηγή: clickatlife.gr
_