Νυχτερινό τσιμπολόγημα: Τρόποι για να μειώσετε τη συνήθεια που σας προσθέτει έξτρα κιλάΤο τσιμπολόγημα τις βραδινές ώρες ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη αύξηση του βάρους.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, αφορά μια τάση που οφείλεται κατά βάση σε συναισθηματικούς λόγους ή συνήθεια και όχι σε πραγματική πείνα.

Υπάρχουν τρόποι για να περιορίσετε την κακή συνήθεια και να γλυτώσετε τις συνέπειες.

Μην παραλείπετε το πρωινό και τα ενδιάμεσα σνακ

Το σωστότερο πλάνο διατροφής περιλαμβάνει πέντε γεύματα την ημέρα. Αν τρώτε σωστά, θα νιώθετε χορτάτοι και το πιο πιθανό είναι να μην τσιμπολογήσετε.

Πολύ σημαντική είναι η κατανάλωση πρωτεΐνης και φυτικών ινών, επομένως προσπαθήστε να τα συμπεριλαμβάνετε στα γεύματά σας. Για να νιώθετε χορτάτοι και τις βραδινές ώρες, πρέπει να καταναλώνετε από 2 φλιτζάνια φρούτα και λαχανικά.

Να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες το βράδυ χωρίς διακοπές

Ο ύπνος είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την όρεξη. Έτσι δικαιολογείται η αυξημένη όρεξη για φαγητό το βράδυ, καθώς έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι όσοι δεν κοιμούνται αρκετά, τρώνε περισσότερο συγκριτικά με αυτούς που ξεκουράζονται πιο πολλές ώρες.

Επομένως, ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος βοηθάει στο να σταματήσετε το βραδινό τσιμπολόγημα.


Μη βλέπετε τηλεόραση την ώρα που τρώτε

Όταν τρώτε μπροστά από την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή, αποσπάται η προσοχή και μειώνονται τα σήματα που λαμβάνει ο εγκέφαλος για το αίσθημα του κορεσμού, δηλαδή ότι νιώθετε πλήρεις από το φαγητό. Με αυτό τον τρόπο, παρασύρεστε και τρώτε περισσότερο φαγητό, ενώ στην πραγματικότητα δεν πεινάτε. Επομένως, ο συνδυασμός γεύματος με τηλεόραση ή υπολογιστή, μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα με την άμετρη κατανάλωση φαγητού.

Σε περίπτωση που τηρείτε ήδη τις παραπάνω πρακτικές, αλλά τσιμπολογάτε το βράδυ, τότε αυτή η συνήθεια οφείλεται σε συναισθηματικούς λόγους, όπως το άγχος, η υπερένταση ή η στεναχώρια.

Αν νιώσετε ότι δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε, επιλέξτε υγιεινές τροφές. Φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί είναι ασφαλείς επιλογές για να ικανοποιήσετε την όρεξή σας και να μη νιώθετε αργότερα ενοχές.

Αν γενικά είστε επιρρεπής σε γλυκά ή τροφές με πολλές θερμίδες, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τα αγοράζετε. Μόνο στη σκέψη ότι υπάρχουν σνακ στο σπίτι σας, δεν θα αντισταθείτε… και μιλάμε εκ πείρας.


Πηγή: valueforlife.gr
_