Νέα μελέτη πιστοποιεί την αφροδισιακή ιδιότητα που έχουν τα θαλασσινά!


Τα θαλασσινά αποτελούν εκτός από μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης D και λιπαρών οξέων Ω3, μία τροφή που μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη σεξουαλική μας επιθυμία.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και νέα έρευνα του Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Για τις ανάγκες της έρευνας, 501 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί, σημείωναν τη καθημερινή τους κατανάλωση θαλασσινών -ψαριών και οστρακόδερμων- για 4 χρόνια, καθώς και το πόσο συχνά έκαναν σεξ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από 2 φορές τη βδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου. Άντρες και γυναίκες με την υψηλότερη πρόσληψη θαλασσινών -πάνω από 8 μερίδες το μήνα- έκαναν επίσης σεξ κατά 22% περισσότερο.

Πού οφείλεται αυτό;

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι τα όστρακα είναι αφροδισιακά χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν, ωστόσο οι ερευνητές δεν απέδωσαν την αυξημένη σεξουαλική επιθυμία εκεί, καθώς δεν ασχολήθηκαν με την περιεκτικότητα των θαλασσινών στο εν λόγω θρεπτικό συστατικό. «Είναι πιθανό τα ζευγάρια που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα θαλασσινών μαζί, να μοιράζονται περισσότερα γεύματα και έτσι να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί», σημειώνει η συγγραφέας της έρευνας, Audrey Gaskins.

Όσο για την αύξηση της γονιμότητας, τα Ω3 λιπαρά στα ψάρια έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βελτιώσουν το σπέρμα και την ποιότητα του εμβρύου, να αυξήσουν την πιθανότητα ωορρηξίας και τα επίπεδα προγεστερόνης (μιας ορμόνης που εμπλέκεται στην εγκυμοσύνη), εξηγεί η Audrey.


Πηγή: olivemagazine.gr
_