Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλωτά σκάφη του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας στις έρευνες για αγνοούμενους στο Μάτι - Ποια τα ευρήματα

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, συμμετέχουν στις έρευνες του Λιμενικού Σώματος που διενεργούνται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στο Μάτι Αττικής, που μετρά ήδη 88 νεκρούς
από τις φονικές πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας και αγνώστου αριθμού αγνοουμένων, φουσκωτά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, πρόκειται για δυο φουσκωτά του τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ Παράρτημα Πατρών, που έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν σημεία που δεν μπορούν τα σκάφη του Λιμενικού.

Η εντολή δοθηκε από τον Πατρινό Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκου Οικονομόπουλου, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί, όπως είπε στο tempo24.gr, το έργο των Λιμενικών, καθώς το ένα από τα δυο σκάφη της Πάτρας, μπορούν να "μπουν" ακόμα και ανάμεσα σε βράχια.

721320.jpg

Σήμερα Σάββατο, η επιχείρηση που άρχισε νωρίς το πρωί, σταμάτησε στις 2 το μεσημέρι, καθώς στην περιοχή εκδηλώθηκε ισχυρή νεροποντή.  "Θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρειαστεί" δηλώνει ο κ. Οικονομόπουλος.

Η εξέλιξη των μέχρι τώρα ερευνών, για τον εντοπισμό αγνοουμένων δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο έχουν εντοπιστεί πολλά προσωπικά αντικείμενων των ανθρώπων που βούτηξαν στη θάλασσα, στην απέλπιδα προσπάθεια τους, να σωθούν από τις πύρινες "γλώσσες"!
Mαρία Παπαγιαννακοπούλου

πηγή: tempo24news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια