Αυτή είναι η γυναίκα «αράχνη» που εξαπατούσε υπερχρεωμένους πολίτες! «Συνεργασία» με μέντιουμ και ιερείς

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της, 46χρόνη, η οποία εμφανιζόταν ως δικηγόρος, και κατάφερε -σύμφωνα με την κατηγορία σε βάρος της- να εξαπατήσει δεκάδες ανθρώπους από το 2013
έως σήμερα, αποκομίζοντας κατά το κατηγορητήριο τουλάχιστον 2.250.000 ευρώ.
Πέραν της 46χρονης, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν περιοριστικούς όρους σε 3 ακόμη τρία μέλη του κυκλώματος: στον σύζυγό της 46χρονης, στον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ και στην δήθεν σωματοφύλακα της 46χρονης.

Η 46χρονη υποδυόταν τη μεγαλοδικηγόρο και υποσχόταν πως «θα λύσει όλα τα προβλήματα», καθώς εμφανιζόταν ως ειδήμονας σε ζητήματα χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και «κόκκινων» δανείων. Στο πελατολόγιο της βρίσκονταν ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου και της ναυτιλίας.
Μάλιστα, μέντιουμ και ιερείς φέρονται να έστελναν τους ανυποψίαστους πολίτες στη δήθεν μεγαλοδικηγόρο. Η 46χρονη, η οποία στην πραγματικότητα δεν είχε κάποιο επάγγελμα, υποδυόταν πως είχε μεγάλες διασυνδέσεις και σχέσεις με κρατικές υπηρεσίες, ενώ συνεργαζόταν και με υπαρκτούς δικηγόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χρωστούσε πάνω από 1.000.000 για τον περσινό ΕΝΦΙΑ, λόγω των δεκάδων ακινήτων που είχε αποκτήσει από ανυποψίαστους πελάτες.

Ξετύλιξαν το κουβάρι στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, οι αστυνομικοί τις Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος εξιχνίασαν την υπόθεση, έπειτα από κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι της γυναίκας “αράχνης” στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, ανακάλυψαν έγγραφα με μεταβιβάσεις ακινήτων στο όνομά της. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως διέθετε τεράστια ακίνητη περιουσία από τις απάτες.

Η… αναγνωρισμένη δικηγόρος και το κατά φαντασίαν στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας με «άκρες»

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος εκτός από την 46χρονη συνέλαβαν τον σύζυγό της. Ο άνδρας αυτός είναι μόνιμος υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης εμφανίζονταν στο πλευρό της ως δήθεν υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, υποστήριζε πως είχε διασυνδέσεις στις Μυστικές Υπηρεσίες!
Ακόμη συνελήφθη μια γυναίκα 50 ετών η οποία έπαιζε το ρόλο του… σωματοφύλακα της απατεώνισσας. Τέλος, έναν 49χρονο ο οποίος δήθεν ανήκε στο στελεχιακό δυναμικό πολυεθνικής οικονομικής εταιρείας.

Έτσι γίνονταν οι απάτες

Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 46χρονη εδώ και μια πενταετία, προσέγγισε με τρόπο “επιστημονικό” μεγαλοοφειλέτες Τραπεζών ή του Δημοσίου.
Τους έπειθε πως η ίδια είναι μια… διεθνώς αναγνωρισμένη δικηγόρος, με ειδικότητα στις οικονομικές υποθέσεις. Αλλά και πως ήταν άμεσα σε θέση να σβήσει τα χρέη τους. Και μάλιστα με νόμιμο τρόπο μέσω της δικαστικής οδού.
Η γυναίκα “αράχνη” ζητούσε από τα θύματά της ολοκληρωμένο φάκελο με την περιουσιακή και οικονομική τους κατάσταση. Αφού πλέον ήταν γνώστης της κατάστασης του θύματος, έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό της για την αρπαγή χρημάτων, δήθεν για δικαστικά έξοδα.
Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα ίδια τα θύματα της μεταβίβασαν ακίνητα, προκειμένου να τα σώσουν από τον πλειστηριασμό, όπως η ίδια τους είχε πείσει.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ - newsit.gr
_