Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι 6 πιο επικίνδυνες ασκήσεις στο γυμναστήριο! Τι πρέπει να προσέξεις;



Στο γυμναστήριο, όπως και σε κάθε άλλο χώρο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διάφορους κινδύνους.

Μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν έναν αθλούμενο σε τραυματισμό είναι η άγνοια, ο υπέρμετρος ζήλος, καθώς και η υπερβολική σιγουριά.

Γι’ αυτό λοιπόν ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ασκήσεις, δες τους κινδύνους που παραμονεύουν και το πώς να τους αποφύγεις.

1. Οπισθολαίμιες ασκήσεις τροχαλίας


Κίνδυνος: Οι ώμοι και ο αυχένας βρίσκονται σε κίνδυνο αν εκτελείται με πολλά κιλά και με λάθος τρόπο, δηλαδή με το κεφάλι μπροστά, απότομο τράβηγμα κιλών και λάθος θέση ώμων.

Εναλλακτική: Εμπροσθολαίμιες έλξεις τροχαλίας και καθάρισες.

2. Πρέσα Ποδιών


Κίνδυνος: Βαρύ το φορτίο, οπότε αν το κάνεις λάθος θα φέρεις σε δύσκολη θέση γόνατα και μέση. Η πλάτη θα πρέπει να εφάπτεται καλά στο κάθισμα, ενώ τα γόνατα κατά την επιστροφή των ποδιών θα πρέπει να είναι σε ορθή γωνία.

Εναλλακτική: Εκτάσεις τετρακέφαλου στο ειδικό μηχάνημα.

3. Κοιλιακοί


Κίνδυνος: Κουλό ε; Κι όμως, αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι κάνεις την άσκηση σωστά, να ξέρεις ότι: ο αυχένας υποφέρει, η μέση ταλαιπωρείται και οι κοιλιακοί δουλεύουν ελάχιστα. Γι’ αυτό, λοιπόν, φρόντισε να έχεις πάντα τα πόδια λυγισμένα και τον αυχένα σε ευθεία με τη σπονδυλική σου στήλη.

Εναλλακτική: Ασκήσεις pilates. Κάνουν θαύματα στο συγκεκριμένο σημείο.

4. Ραχιαίοι


Κίνδυνος: Εδώ μας «σκοτώνουν» οι κοιλιακοί, οι ραχιαίοι θα ‘μεναν απ’ έξω; Η υπερέκταση της ράχης και του αυχένα, καθώς και η υπερβολική εκγύμναση των κοιλιακών, μας οδηγούν σε μυοσκελετικά προβλήματα.

Εναλλακτική: Μονόζυγο χωρίς δεύτερη σκέψη.

5. Όρθια κωπηλατική με μπάρα


Κίνδυνος: Εξαιρετική άσκηση για τους ώμους, όμως το νου σου. Αν το παρακάνεις, βάζεις σε μεγάλο ρίσκο ώμους (αν η μπάρα ανέβει πάνω από το επίπεδό τους) και καρπούς (κατά τη διάρκεια της άσκησης, στρίβουν σε ασυνήθιστη θέση).

Εναλλακτική: Πλάγια ανοίγματα με αλτήρες, που είναι εξίσου αποτελεσματικοί.

6. Οπισθολαίμιες πιέσεις ώμων


Κίνδυνος: Όσο έμπειρος κι αν είσαι, εάν ξεφύγεις ελάχιστα από τη σωστή εκτέλεση και βάλεις αρκετά κιλά στην μπάρα, ο ώμος σου θα ‘χει σοβαρό θέμα.

Εναλλακτική: Μπορείς να γυμνάσεις αποτελεσματικά τους ώμους σου εκτελώντας εμπροσθολαίμιες πιέσεις μπάρας ή αλτήρων.


Πηγή: ratpack.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια