Ανακοινώσεις και διαδηλώσεις το 2007 από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2007, την περίοδο δηλαδή των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας και είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς


Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ χαιρετίζει την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, μια αυθόρμητη φωνή διαμαρτυρίας για την μεγάλη οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή του φετινού καλοκαιριού.

 

Η πρωτοφανής προσέλευση πολιτών στο Σύνταγμα, χωρίς κανένα κομματικό κάλεσμα, είναι μια μεγάλη πηγή αισιοδοξίας. Δείχνει ότι η κοινωνία είναι πολύ πιο ευαίσθητη από τις κυβερνήσεις στο οικολογικό ζήτημα, και απαιτεί μέτρα που θα προστατεύουν το περιβάλλοντος από τα οικονομικά συμφέροντα και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δείχνει επίσης ότι τα φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα που προσπαθούν να συγκαλύψουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες δεκαετιών, έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει.

 

Αυτή η κινητοποίηση των πολιτών, η ευαισθησία και η αποφασιστικότητα τους, δείχνει ότι το σύνθημα «το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη» είναι σήμερα ώριμο και επίκαιρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Απομένει στην ίδια την κοινωνία να το επιβάλλει, υπερασπιζόμενη τον φυσικό πλούτο και τον δημόσιο χώρο από την κερδοσκοπική απληστία και την υπερεκμετάλλευση, που προωθείται από τα δύο μεγάλα κόμματα ως «ανάπτυξη».

πατήστε εδώ για να δείτε το κείμενο.
_