Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε αγώνα δρόμου 100 μιλίων συμμετείχε Αρχιφύλακας

Στις 23 και 24 Ιουνίου 2018, στη Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πραγματοποιήθηκε για 45η χρονιά ο μεγαλύτερος αγώνας 100 μιλίων στον κόσμο και ο
σημαντικότερος ιστορικά.
     Ο Western States Endurance Race είναι ο πρώτος ορεινός αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε στον κόσμο και για τον λόγο αυτό προσελκύει τους καλύτερους δρομείς όλου του κόσμου κάθε χρόνο. Η διαδρομή του ξεκινάει από το ολυμπιακό χωριό του Squaw Valley και τερματίζει 160 χιλιόμετρα δυτικότερα στο Auburn της Καλιφόρνια, έπειτα από 5.500 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.
      Ο Πρωταθλητής της Άρσης Βαρών, Αρχ/κας (265070) ΛΕΖΠΟΥΡΙΔΗΣ Θεοχάρης, της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που ασχολείται και με τις υπεραποστάσεις, είναι ο δεύτερος Έλληνας που έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα στα 45 χρόνια διεξαγωγής της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
    Αναλυτικότερα, κατάφερε να κατακτήσει την 66η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 370 συμμετέχοντες, με χρόνο τερματισμού 22 ώρες και 40 λεπτά και να κερδίσει την αναμνηστική ασημένια πόρπη που δίνει η διοργάνωση μόνο σε όσους τερματίζουν σε λιγότερο από 24 ώρες.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό 20% των συμμετεχόντων δεν κατάφερε να ολοκληρώσει των αγώνα λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που άγγιζαν τους 41 βαθμούς Κελσίου.


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια