Εκδήλωση με τίτλο «Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά»


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, το απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, η εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης και της μάστιγας των ναρκωτικών.
 
Έχοντας τον διακριτικό τίτλο “Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, λέμε ΟΧΙ στα ναρκωτικά , η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΣΤΗΡΙΞΗ» Κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών και του Aids, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών καθώς και τον χαρακτηρισμό από την Ελληνική Αστυνομία του 2018 ως «Έτος Κατά των Ναρκωτικών».
 
Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων Ταξίαρχου Ιωάννη Ματσούκα και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ και στην συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Dust in the wind», στην οποία πραγματεύονταν οι κοινωνικοί προβληματισμοί και οι κίνδυνοι της εφηβικής ηλικίας, σε σχέση με τις ψευδαισθήσεις που προσφέρουν οι ουσίες.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συστράτευσης της κοινωνίας στο θέμα των ναρκωτικών επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: « Η Ελληνική αστυνομία με πλήρη συναίσθηση του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην Ελληνική κοινωνία κάνει ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση αυτή, στοχεύοντας με τη σημερινή εκδήλωση να αναδείξει την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων μας σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Θέληση μας είναι με ισχυρές θεσμικές συνεργασίες να δημιουργήσουμε στην πράξη ώριμους δεσμούς με τους πολίτες, με τους παραγωγικούς φορείς, τις δραστήριες συλλογικότητες των νησιών μας, τις υπηρεσίες, την αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της πολιτείας και την εκκλησία, να βάλουμε δηλαδή το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε γέφυρες ζωής, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ναρκωτικών επισήμανε χαρακτηριστικά: « Ισχυρή μας βούληση είναι να προσεγγίσουμε σφαιρικά την πολυπλοκότητα του ζητήματος των ναρκωτικών, να ενημερώσουμε τους νέους ανθρώπους για τους κινδύνους του εθισμού στις ουσίες, λειτουργώντας περισσότερο προληπτικά. (..) θωρακίζοντας μακροπρόθεσμα το σημαντικότερο κεφάλαιο της χώρας μας που είναι η νεολαία μας - τα παιδιά μας. Για την Ελληνική Αστυνομία το 2018 χαρακτηρίζεται ως Έτος Κατά των Ναρκωτικών και γι αυτό τον λόγο σε όλη τη χώρα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα, όπως η σημερινή».
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης με ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή των παιδιών και των νέων από τη χρήση τους, ενώ τόνισε ότι μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, με τους λαούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να ταλανίζονται από γενικευμένη λιτότητα, κρίση αξιών και θεσμική έκπτωση, η προσπάθεια που γίνεται στα Ιόνια νησιά για να χτισθούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της ΠΙΝ, της Αστυνομικής Δ/νσης και της κοινωνίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία. «Μέσα από τη χείρα συνεργασίας που απλώνουμε, μέσα από το δικό μας παράδειγμα και την απόφασή μας να βάλουμε στην άκρη όποιες τυχόν διαφορές υπάρχουν, φιλοδοξούμε να αφυπνίσουμε, να προλάβουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, την νεολαία κυρίως, στο θέμα της μάστιγας του καιρού μας, που είναι τα ναρκωτικά».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων, Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας, εκπρόσωποι συλλόγων της Κέρκυρας καθώς και πλήθος κόσμου.
_