Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν εκδίδεται η Μαρία Εφίμοβα

Απόφαση μη έκδοσης της Μαρίας Εφίμοβα, της 36χρονης Ρωσίδας πληροφοριοδότριας της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίθια, εξέδωσε σήμερα ο Άρειος
Πάγος. 
Το αρμόδιο τμήμα του εξέτασε την έφεση κατά της απόφασης με την οποία το Συμβούλιο Εφετών Αθηνάς απέρριψε πριν δύο μήνες τα δύο αιτήματα έκδοσης στη Μάλτα της πρώην τραπεζικής υπαλλήλου της Pilatus Bank.
Η 36χρονη είχε αποκαλύψει ότι η μαλτέζικη τράπεζα διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Ergant Inc., μιας παναμέζικης επιχείρησης που ανήκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ. 
Το Εφετείο στις 12 Απριλίου είχε δεχτεί την εισήγηση της εισαγγελέως, η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εναντίον της Γεφίμοβα εν μέρει ασαφή, αόριστα και παράτυπα, ενώ χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τα αποδιδόμενα αδικήματα, τα οποία δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων.
Στην κατάθεσή της η ίδια, που είχε παραδοθεί οικειοθελώς στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος στις 18 Μαρτίου, έχει αναφέρει ότι στη Μάλτα κινδυνεύει η ζωή της και πως δεν μπορεί να έχει δίκαιη δίκη, καθώς έχει κατηγορήσει στελέχη της κυβέρνησης και της αστυνομίας. 
Μιλώντας και στην «Εφ.Συν.» πρόσφατα είχε δηλώσει ότι ακόμα και στην Ελλάδα έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της. «Ελπίζω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα αποφασίσει να εκδοθώ στη Μάλτα. Ο εισαγγελέας είναι έμπειρος, ξέρει τι κάνει και είναι δικαίωμά του να ζητήσει να ψάξουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ώστε να είναι σίγουροι».
Αρκετός απλός κόσμος στη Μάλτα με υποστηρίζει, όπως και πολλοί βουλευτές. Η δημοσιότητα με βοηθάει, κάνει τη δουλειά των αντιπάλων πιο δύσκολη. Ομως και η Γκαλίθια είχε δημοσιότητα, αλλά δεν γλίτωσε τη ζωή της. Πολλοί χαίρονται που πέθανε - ακόμα και μέλη της κυβέρνησης λένε ότι καλώς έγινε ό,τι έγινε. Αν η έρευνα εναντίον του πρωθυπουργού της Μάλτας προχωρήσει και δικαστικά και αν μου δοθεί προστασία, είμαι έτοιμη να δώσω και άλλα στοιχεία.

efsyn.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια